Rechtopleidingen
opleidingsoverzicht

advies & contact

Stephanie Morssinkhof100x145
Stephanie Morssinkhof

Rechtopleidingen

Ken je recht!


Wet- en regelgeving bepalen de kaders voor vastgoedbeleggingen en -ontwikkelingen. Zo is het huurrecht de hoeksteen van de vastgoedsector - alleen met kennis van het huurrecht kan een vastgoedprofessional de vastgoed op waarde schatten. Leer alles over de ruimte die het recht schept voor vastgoedbeleggers in de opleiding 'Recht in de vastgoedbeleggingspraktijk', òf voor ontwikkelaars in de opleiding 'Vastgoedrecht bij ontwikkeling'. De opleidingen zijn interessant voor beleggers en ontwikkelaars, maar ook voor adviseurs, beleidsmedewerkers, financiers en soortgelijke functies.

 

Inleiding Huurrecht
De ASRE-opleiding Inleiding Huurrecht laat je kennismaken met de belangrijkste bepalingen binnen contracten en juridische aandachtspunten omtrent huur in de verschillende deelsegmenten, waar je in de vastgoedpraktijk mee te maken hebt. Na afloop ben je in staat om deze kennis te vertalen naar adviezen bij vraagstukken rondom huur en verhuur van woon- en bedrijfsruimtes.

 

Lees meer over Inleiding Huurrecht


Recht in de vastgoedbeleggingspraktijk
Deze opleiding biedt inzicht in de juridische en fiscale (on)mogelijkheden bij de handel in en exploitatie van beleggingsvastgoed. Leidraad in deze opleiding is de dagelijkse praktijk van asset managers en vastgoedbeleggers. De fiscale, privaatrechtelijke, publiekrechtelijke regelgeving en het toezichtkader komen aan bod. Na het volgen van deze fundamental overzie je beter welke consequenties de wetgeving heeft op de te nemen beleggingsbeslissing.


Lees meer over Recht in de vastgoedbeleggingspraktijk


Vastgoedrecht bij ontwikkeling
Vastgoedontwikkelaars bewegen zich binnen de mogelijkheden van de Wet ruimtelijke ordening. Ook de relevante privaatrechtelijke en fiscale regelgeving kennen voor hen geen geheimen. In deze blended course worden de belangrijkste juridische en fiscale randvoorwaarden bij ontwikkeling verduidelijkt, waardoor je gefundeerde beslissingen neemt die risico’s tijdens het ontwikkelproces verkleinen.


Lees meer over Vastgoedrecht bij ontwikkeling