ASRE PE-punten

toont aan dat u uw kennis up-to-date houdt


De vastgoedsector verandert in hoog tempo. Dit vraagt van u als vastgoedprofessional dat u zich voortdurend nieuwe kennis, inzichten en werkwijzen eigen maakt en in de praktijk toepast: Permanente Educatie (PE). De ASRE biedt een totaalpakket aan opleidingen aan die uitermate geschikt is om kennis te nemen van relevante ontwikkelingen. Door het volgen van deze opleidingen en het behalen van de bijbehorende PE-punten toont u aan dat u uw kennis up-to-date houdt.


PE-punten verplichting

De ASRE biedt aan leden van RICS, NRVT en VTW diverse opleidingen waarmee zij kunnen voldoen aan de PE-vereisten van hun lidmaatschap (CPD-punten bij de RICS). Deze ASRE-opleidingen voldoen aan de spelregels die deze organisaties ten aanzien van permanente educatie hebben opgesteld. Het gaat hierbij om zaken als lengte van de opleiding, kwaliteitsborging en evaluatie. De accreditatiecommissie van de VBA, Beroepsvereniging van Beleggingsprofessionals, heeft eveneens PE-punten (60) toegekend aan de Master of Real Estate en de Master of Science Real Estate van de ASRE voor VBA leden. Voor meer informatie en vragen: www.vbabeleggingsprofessionals.nl


Diverse brancheverenigingen of beroepsorganisaties bieden hun leden de mogelijkheid om een aantal PE-punten naar eigen inzicht in te vullen. De ASRE PE-punten zijn uitermate geschikt om te voldoen aan deze vrij in te vullen PE-punten.


Up-to-date houden van kennis

Voor professionals die geen PE-puntenverplichting hebben die voortvloeit uit het lidmaatschap van een branchevereniging of beroepsorganisatie zijn de ASRE PE-punten een uitstekende manier om aan te geven dat hun vakkennis up-to-date is.


Wat houdt een ASRE PE-punt in?

De ASRE kent haar PE-punten toe volgens de strengste criteria van de diverse beroepsorganisaties:

  • Een PE-punt staat voor 60 minuten feitelijk didactisch contact, er wordt naar beneden afgerond;
  • Aanwezigheidsregistratie – u dient (op tijd) aanwezig te zijn;
  • Na deelname met goed gevolg ontvangt u een ASRE-certificaat met vermelding van het aantal PE-punten. Uw certificaat wordt digitaal opgeslagen zodat het door derden na uw toestemming geverifieerd worden;
  • De ontwikkeling en organisatie van de opleidingen vindt plaats volgens een geaccrediteerd kwaliteitssysteem, inclusief evaluatie en ‘continuous improvement’.

Heeft u vragen over ASRE PE-punten, neem dan contact op met Peter Tempelman, tel. 06 3477 8026.