Lichting van 18 MRE-studenten afgestudeerd

ASREnetwerk actueel - donderdag, 19 mei 2022

Lichting van 18 MRE-studenten afgestudeerd

Door Johannes van Bentum

Een groep van 18 MRE-studenten heeft op donderdag 19 mei 2022 tijdens een feestelijke ceremonie in de Vondelkerk in Amsterdam zijn diploma ontvangen uit handen van Jantine Schrader, programmamanager MRE bij de Amsterdam School of Real Estate (ASRE).

De ASRE feliciteert alle afgestudeerden hartelijk met het behaalde diploma en wenst hun veel succes met hun toekomstige carrière.

Bijzondere felicitaties gingen naar directeur Marieke Mentink van Dura Vermeer Bouw Hengelo en ontwikkelaar Geert Fleuren van AM die beiden cum laude afstudeerden. Marieke won bovendien de MRE-scriptieprijs 2021 met haar afstudeerscriptie 'Hoe actiever hoe sneller? Een onderzoek naar het effect van actief gemeentelijk grondbeleid op de doorlooptijd van woningbouwontwikkeling'. De MRE-scriptieprijs bestaat uit een studietegoed ter waarde van 2.500 euro.

De MRE-studenten kiezen traditioneel uit het docentencorps van de opleiding de Docent van het Jaar. Dit jaar kozen zij drs. Wim van der Post, kennismanager bij het Rijksvastgoedbedrijf en docent Marktanalyse, Investeringsanalyse en Urban management aan de ASRE.

Effectief leiderschap
Na de opleiding zijn studenten klaar om complexe strategische vastgoedvraagstukken aan te pakken en financiële en maatschappelijke waarde toe te voegen aan de ruimtelijke leefomgeving. Naast vastgoedkennis omvat de MRE van de ASRE ook een belangrijke strategische en innovatieve component, waarin ook effectief leiderschap een belangrijk onderdeel is. De opleiding wordt afgesloten met een Company Research Paper, waarin de student een dilemma uit de praktijk van de eigen werkgever wetenschappelijk onderzoekt. 

Vastgoedbibliotheek.nl
Op de ASRE-website vastgoedbibliotheek.nl vind je alle Company Research Papers. Zoek op 'ASRE-scripties' of op de achternaam van de auteur.

ASRE Alumni Association MRE (AAAMRE)
Iedereen met een MRE-titel behaald aan de ASRE kan contact houden met medestudenten door lid te worden van de alumnivereniging AAAMRE. Leden hebben toegang tot kennisbijeenkomsten, excursies en het jaarlijkse galadiner Night of the Masters.

Groepsfoto MRE 19 05 2022

Achterste rij, van links naar rechts: John Noordeloos, Sieta van Steen, Matthijs Claassen, Joep Arts, Dirk van Duijn, Marieke Mentink, Eric Maarschalk, Sebastiaan Wijsman, Jan Jonk.
Voorste rij: Michal Lorenc, Camille Ras, Geert Fleuren, Anne van Mullem, Diederik Schröder, Mila Plasmans, Makis Mintzis, Jasper van Emstede.

De MRE-afgestudeerden van ‘the Class of 2019-2021’ zijn:

Joep Arts, Bouwinvest Real Estate Investors, Positieve maatschappelijke impact maken met investeren in direct vastgoed. Anticiperen op veranderende eisen en wensen van stakeholders.

Matthijs Claassen, PwC, De bedrijfsopvolgingsregeling voor vastgoedondernemingen na de arresten van de Hoge Raad van 18 juni 2021 in internationaal perspectief. Een onderzoek naar de mogelijkheden om de BOR toe te passen bij vastgoedondernemingen waarbij sprake is van zowel projectontwikkeling- en verhuuractiviteiten in een rechtsvergelijking met de Duitse en Vlaamse bedrijfsopvolgingsregeling.

Dirk van Duijn
, Synchroon, Gestapeld optimisme. Een verkennend onderzoek naar besluitvormingsmechanismen in besluitvorming tijdens de acquisitiefase van projectontwikkeling (en de hoe de negatieve effecten hiervan voorkomen of beperkt kunnen worden).

Jasper van Emstede, NS Stations, De invloed van ondertunneling van het spoor op de woningwaarde.

Geert Fleuren
, AM, Waardestijging nabij binnenstedelijke gebiedsontwikkeling. Onderzoek naar het effect van binnenstedelijke gebiedsontwikkeling op de waarde van woningen in de nabijheid.

Jan Jonk
, Dalpha Real Estate, Ontwikkelen, beleggen of een combinatie van beide? Een onderzoek naar een afwegingsmodel voor vermogende families die willen toetreden tot de Nederlandse (midden)huurwoningmarkt.

Michal Lorenc
, Deloitte, Corporate Real Estate M&A. Een fiscale brug tussen de stenen- en M&A praktijk.

Eric Maarschalk, Ymere, Kunnen juridisch gesplitste entiteiten van woningcorporaties lessen leren van institutionele woonbeleggers in Amsterdam?

Marieke Mentink
, Dura Vermeer Bouw Hengelo, Hoe actiever hoe sneller? Een onderzoek naar het effect van actief gemeentelijk grondbeleid op de doorlooptijd van woningbouwontwikkeling.

Makis Mintzis, Plus Retail, Het risico van de beste plek.

Anne van Mullem, AM, Strategische samenwerking tussen corporaties en ontwikkelaars. Hernieuwde huwelijkse voorwaarden: de open relatie.

John Noordeloos, Timpaan, Een revolverend woonfonds met maatschappelijk rendement. Een onderzoek naar de kaders en randvoorwaarden van een revolverend woonfonds voor het behalen van maatschappelijk rendement.

Mila Plasmans, Loyens & Loeff, Kantoorgebruik post-Covid-19. Een case study naar Loyens & Loeff.

Camille Ras
, ING Real Estate Finance, Events, emoties en beoordeling van risico bij vastgoedfinancieringen.

Diederik Schröder, NIBC Bank, Het veranderende financieringslandschap voor commercieel vastgoed. Een kwalitatief onderzoek naar de impact van kapitaaleisen op de Nederlandse financieringsmarkt voor commercieel vastgoed, vanuit het perspectief van de Nederlandse grootbank.

Sieta van Steen, PwC, Een Nederlands REIT-regime. Een onderzoek naar een toekomstbestendig fiscaal regime voor collectieve vastgoedbeleggingen

Pieter Tieskens, Houthoff, Wensen en mogelijkheden voor een circulaire bouwpraktijk met 'products as a service' als verdienmodel.

Sebastiaan Wijsman
, DLA Piper, Gescheiden koop-aannemingsovereenkomst mist toepassing. Share deal als alternatief?

 

De MRE-opleiding jaargang 2022-2024 start op 6 september 2022.