MSRE

MSRE

Periode

Start februari of september

Collegedag

maandag, dinsdag of woensdag

 

Let op: Bij inschrijving voor 1 juni 2019 (voor start opleiding september 2019) of voor 1 november 2019 (voor start opleiding februari 2020) voor de gehele MSRE-opleiding (voor drie MSRE-vakken en de scriptiemodule), ontvangt u 5% korting op de opleidingskosten.

De masteropleiding met specialisatiekeuze

U wilt uw analytische vaardigheden aanscherpen om zo complexe vastgoed- vraagstukken op te lossen. U bent op zoek naar een opleiding die past bij úw kennis en carrière. U bent toe aan een inspirerende verdieping in de vastgoedkunde. De combinatie van flexibiliteit en verdieping in de MSRE leidt ertoe dat u een optimaal kennisrendement zult behalen: inhoudelijke diepgang zonder overbodige elementen, aansluitend bij uw persoonlijke interesses en carrière- perspectief, in een professioneel netwerk van docenten en medestudenten.

"Wat ik zeker weet, is dat de MSRE mij voldoende handvatten heeft gegeven om maximaal te kunnen presteren in de vastgoedwereld."

Roy Middleton, student MSRE, Register taxateur op zzp-basis

 

Studenten starten over het algemeen met Marktanalyse en Investeringsanalyse, de kernvakken van de MSRE-opleiding. Vervolgens kiest de student een specialisatievak, waarin een verdere specialisatieslag plaatsvindt en de kennis uit Marktanalyse en Investeringsanalyse kan worden toegepast.

De volgende specialisatievakken worden aangeboden:

 

Instapmoment naar eigen keuze
Het kan zijn dat u voor een MSRE-vak kiest, terwijl u nog twijfelt over de vraag of u het gehele Mastertraject wilt doorlopen. De Amsterdam School of Real Estate biedt u de mogelijkheid per vak in te schrijven. De gehele MSRE-opleiding moet binnen maximaal 5 jaar afgerond worden.

 

Waardevolle netwerkfunctie
Het resultaat van de MSRE is dat u uw analytische vaardigheden grondig heeft aangescherpt, uw kennis van en inzicht in de vastgoedsector is vergroot en uw netwerk sterk is verbreed. 433 studenten gingen u voor.

 

De alumnivereniging van de MSRE, de MSRE Alumni Association (MSRE AA), bestaat sinds 2006. De vereniging heeft inmiddels ruim 399 leden en groeit snel. Na het voltooien van de MSRE-opleiding kunt u uw netwerk uitbreiden via het exclusieve lidmaatschap van de MSRE AA

 

Vrijblijvend op gesprek
Overweegt u de MSRE-opleiding aan de Amsterdam School of Real Estate?
Kom vrijblijvend op gesprek. Met onze Studieadviseur of een van onze programma managers bespreekt u uw ideeën en kunt u uw vragen voorleggen. U krijgt persoonlijk advies over uw opleidingskeuze of over het financieren van uw opleiding.

 

Aanmelden en toelating
Zou u de MSRE-opleiding graag volgen maar heeft u nog niet alles geregeld of wilt u graag uw afwegingen bespreken? U kunt alvast een plaats reserveren of een persoonlijk adviesgesprek aanvragen.

Aan de hand van het gesprek, uw curriculum vitae en uw diploma’s  wordt nagegaan of u voldoet aan de toelatingscriteria. Wanneer u bent toegelaten tot de opleiding, nodigen wij u uit u officieel in te schrijven. De inschrijving is definitief zodra het volledig ingevulde inschrijfformulier is ontvangen. Inschrijving is mogelijk tot 15 januari (voor start opleiding half februari) of tot 15 augustus (voor start opleiding half september). Indien u zich na de uiterlijke inschrijfdatum nog wilt inschrijven, neemt u dan graag contact op met Nynke Wagenaar, Studieadviseur, telefoon: 06 391 129 41. Arthur Marquard, Programmamanager MSRE, is vooraf en tijdens de opleiding ook beschikbaar voor vragen.

 

De eisen voor toelating tot de MSRE-opleiding zijn:

  • U dient in het bezit te zijn van een NVAO-erkend wo-bachelor/master diploma of aantoonbaar beschikken over gelijkwaardig opleidingsniveau op grond van erkende diploma's (te beoordelen door de examencommissie);
  • U dient te beschikken over ten minste twee jaar relevante werkervaring met aantoonbare verantwoordelijkheden.

Beschikt u nog niet over het juiste instroomniveau (afhankelijk van werkervaring en vooropleiding)? Dan kunt u alsnog worden toegelaten nadat u met succes (een deel van) het Instroomprogramma heeft afgerond.

 

Accreditaties
De MSRE-opleiding is tot 2023 geaccrediteerd door de NVAO (Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie) als postinitiële Masteropleiding in het wetenschappelijk onderwijs. De MSRE-opleiding is daarnaast geaccrediteerd door de RICS (The Royal Institution of Chartered Surveyors).

Aan studenten die de MSRE-opleiding aan de ASRE met goed gevolg afronden, wordt de academische graad ‘Master of Science’ uitgereikt. Daarnaast mag de titel ‘MSRE’ achter de naam geplaatst worden. Klik hier voor meer informatie

 

Investering in tijd en geld
Wanneer u kiest om naast uw werk te gaan studeren, kiest u voor een investering in uzelf. Als u zich inschrijft voor de MSRE-opleiding betekent dit twee jaar studeren. In deze periode moet u rekening houden met een tijdbelasting van ongeveer 20 uur per week. De colleges vinden 1 keer per week bij de ASRE plaats. De kosten zijn € 29.500,- (collegejaar 2018-2019) of € 30.000,- (collegejaar 2019-2020). Het cursusgeld is inclusief syllabi, maar exclusief kosten voor studieboeken. Indien u zich inschrijft voor 1 juni 2019 (voor start opleiding september 2019) of voor 1 november 2019 (voor start opleiding februari 2020) voor de gehele MSRE-opleiding (voor drie MSRE-vakken en de scriptiemodule), ontvangt u 5% korting op de opleidingskosten. De additionele kosten voor de studiereis Europa bedraagt € 625,-, exclusief reis- en verblijfskosten. De opleiding is vrijgesteld van btw. Lees hier over de mogelijkheden om gespreid te betalen en het mogelijke belastingvoordeel.

 

Docenten
De ASRE zet alleen de beste docenten voor de MSREgroep. Dit zijn experts uit de praktijk en van de universiteit. Het team aan docenten bestaat uit ongeveer 150 kern- en gastdocenten. Deze docenten treft u in ieder geval in de collegezaal als u de MSRE gaat volgen:

Johan ConijnFred HuibersArthur MarquardGert-Joost PeekAbdel SalemiMarcel TheebeHans Op 't VeldTon van WeliePhlip BoswinkelBert AlbersJan VisPaul de Vries
  • Jan Kees Hoogendoorn, MSRE 14-17, Troostwijk Taxaties
    Een verademing om in een dergelijke omgeving te mogen studeren. Kleinschalig, laagdrempelig, goede vakdocenten gecombineerd met een fantastische begeleiding!
  • Tom-Peter Twigt, MSRE-student 15-17, Colliers International Valuations
    Je gaat toch anders naar een problematiek kijken. Terwijl ik van te voren dacht 'dat weet ik eigenlijk wel'.