MRE

MRE

Periode

6 September 2022 t/m oktober 2024

Collegedag

dinsdag (1e jaar), donderdag (2e jaar)

Dé topopleiding voor strategische vastgoedbeslissers


De Master of Real Estate omvat een unieke bundeling van brede kennis, volledig toegespitst op strategische vastgoedvraagstukken op managementniveau. Financiële en ruimtelijke vastgoedkennis vormt de basis van onze opleiding, waarmee studenten inzicht krijgen in het ontwikkelen en waarderen van en investeren en beleggen in vastgoed. Op dit fundament staat een volledig vernieuwd Leadership-, Strategy- & Real Estate-programma.

De gedrevenheid, motivatie en ambities van zowel mijn medestudenten als het ASRE-team zorgen voor een uiterst leerzame omgeving waaraan ik een zeer waardevol netwerk heb overgehouden.

Stefan Kroezen, MRE alumnus 2013-2015, eigenaar Kroezen Vastgoed Groep


In dit programma integreren we de relevante managementkennis met de actuele dynamiek en inhoudelijke uitdagingen die de vastgoedwereld van morgen kenmerken. Door aandacht te besteden aan (corporate) entrepreneurship en innovatie en kennis te vergaren uit andere sectoren, ontstaat een nieuwe kijk op vastgoed. Het vernieuwende onderwijsconcept dat hieraan ten grondslag ligt, kenmerkt zich door ‘andere’ onderwijsmethoden waarbij een continue simulatie van beslismomenten het uitgangspunt is. Naast inhoudelijke ontwikkeling is er aandacht voor het persoonlijk functioneren. Daardoor zijn zelfreflectie en ethiek belangrijke onderdelen van de MRE-opleiding.


Deze masteropleiding bestaat uit negen vakken, te weten Marktanalyse, Strategisch Management, Leadership, Legal Management, Investeringsanalyse, Portfolio Management, Urban Management, Boardroom Challenge, een studiereis en een MRE Company Research Paper.

Waardevolle netwerkfunctie
De Master of Real Estate staat voor ambitieuze studenten die komen voor een maximaal kennisrendement. In een sfeer waarin samen werken en samen leren voorop staat, is ook samen er voor gaan tekenend voor een MRE-groep.
Daarmee ontstaat een extra uitgangspunt voor kennisdeling: de diversiteit van de groep maakt het leren van medestudenten mogelijk. Niet in de laatste plaats wordt de MRE een nieuwe spil als sociaal en zakelijk netwerk.
De kennis en ervaring van de deelnemers vormt een belangrijk element in de opleidingsformule. Bekijk hier de gemiddelde samenstelling van een MRE-jaargang.

Na het voltooien van de MRE-opleiding kun je je netwerk uitbreiden via het exclusieve lidmaatschap van de Alumni Association MRE (AAAMRE).

 

Vrijblijvend op gesprek
Overweeg je de MRE-opleiding aan de Amsterdam School of Real Estate? Kom vrijblijvend op gesprek. Met een van onze onderwijs- of programmamanagers bespreek je je ideeën en kun je je vragen voorleggen. Wij geven persoonlijk advies over je opleidingskeuze of over het financieren van de opleiding.

 

Aanmelden en toelating
Zou je de MRE-opleiding graag volgen maar heb je nog niet alles geregeld of wil je graag je afwegingen bespreken? Je kunt alvast een plaats reserveren of een persoonlijk adviesgesprek aanvragen.

Aan de hand van het gesprek, je curriculum vitae en je diploma’s wordt nagegaan of je voldoet aan de toelatingscriteria. Wanneer je bent toegelaten tot de opleiding, nodigen wij je uit officieel in te schrijven. De inschrijving is definitief zodra het volledig ingevulde inschrijfformulier is ontvangen. Je inschrijving dient binnen te zijn voor 15 augustus 2022. Als je na de uiterlijke inschrijfdatum nog wilt inschrijven of vragen heb over de inschrijving, neem dan contact op met Lot Slatman, studieadviseur, telefoon: +316 256 417 70. Programmamanager MRE Jantine Schrader is ook beschikbaar voor vragen.

 

De eisen voor toelating tot de MRE-opleiding zijn:

 • Je dient in het bezit te zijn van een NVAO-erkend wo-bachelor/master diploma of aantoonbaar beschikken over gelijkwaardig opleidingsniveau op grond van erkende diploma's (te beoordelen door de examencommissie);
 • Je dient te beschikken over ten minste vijf jaar relevante werkervaring met aantoonbare verantwoordelijkheden.

Beschik je nog niet over het juiste instroomniveau (afhankelijk van werkervaring en vooropleiding)? Dan kun je alsnog worden toegelaten nadat je met succes (een deel van) het deficiëntieprogramma heb afgerond.

 

Accreditaties
De MRE-opleiding is tot 2023 geaccrediteerd door de NVAO (Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie) als postinitiële masteropleiding in het wetenschappelijk onderwijs. De MRE-opleiding is daarnaast geaccrediteerd door de RICS (The Royal Institution of Chartered Surveyors).

Aan studenten die de MRE-opleiding aan de ASRE met goed gevolg afronden, wordt de academische graad ‘Master of Science’ uitgereikt. Daarnaast mag de titel ‘MRE’ achter de naam geplaatst worden.
Klik hier voor meer informatie

 

Investering in tijd en geld
Wanneer je kiest om naast je werk te gaan studeren, kies je voor een investering in jezelf. Als je je inschrijft voor de MRE-opleiding betekent dit twee jaar studeren. In deze periode moet je rekening houden met een tijdbelasting van ongeveer 20 uur per week. De colleges vinden 1 keer per week bij de ASRE plaats. De kosten zijn € 43.750,-. (tarief voor cohort 2022-2024). Schrijf je vóór 1 juni 2022 in en ontvang € 1,500,- korting. Het cursusgeld is inclusief syllabi, maar exclusief kosten voor studieboeken. De additionele kosten voor de studiereis Europa en naar de VS bedragen respectievelijk € 625,- en € 1.675,-, exclusief reis- en verblijfskosten. De opleiding is vrijgesteld van btw. Lees hier over de mogelijkheden om gespreid te betalen en het mogelijke belastingvoordeel.

Docenten
De ASRE zet alleen de beste docenten voor de MRE-groep. Dit zijn experts uit de praktijk en van de universiteit. Het team aan docenten bestaat uit ongeveer 150 kern- en gastdocenten. Deze docenten tref je in elk geval in de collegezaal als je de MRE gaat volgen:
Swipe om meer docenten te zien.

Tom BerkhoutRoel van de BiltArnoud BootGerben MarkinkGert-Joost PeekWim van der PostHans Op 't VeldTon van WelieCees KoomenCornelie Arnouts
 • Doris Slegtenhorst, MRE-alumna 17-19, Wereldhave
  Na acht jaar in het commerciële vastgoed had ik behoefte aan meer reflectie en verdieping. Door het volgen van de MRE is mijn kennis verdiept, mijn netwerk verbreed en mijn persoonlijke vriendenkring uitgebreid.
 • Stefan Kroezen, MRE-alumnus 13-15, Kroezen Vastgoed Groep
  De gedrevenheid, motivatie en ambities van zowel mijn medestudenten als het ASRE team zorgen voor een uiterst leerzame omgeving waar ik een zeer waardevol netwerk aan over heb gehouden.
 • Xander van Beers, MRE-alumnus 16-18, Stadgenoot
  Na veertien jaar werkervaring heb ik de behoefte om stil te staan bij de uiteenlopende facetten van de vastgoedwereld en om bewuster sturing te geven aan mijn verdere loopbaan. De MRE biedt hiervoor een uitstekende basis
 • Sarah Blein, MRE-alumna 16-18, Vesteda
  Het is eigenlijk elke week een uitje. Je ontwikkelt jezelf ook echt, als mens en als manager.
 • Cees Koomen, docent ASRE & MRE-alumnus 05-07
  De beste opleiding voor de vastgoedprofessional is de MRE van de ASRE. Meerdere jaren met elkaar optrekken en lief en leed delen brengt een connectie voor het leven. De opleiding ervoer hij als uitdagend, prikkelend en spannend.
 • Martijn van den Assem, Associate Professor of Finance VU
  Vastgoedvraagstukken vergen scherpe inschattingen & logische afwegingen. Onderzoek laat zien dat we daar niet zo goed in zijn als we denken. Kennis van de feilbaarheid van ons denken is onmisbare bagage voor iedere vastgoedexpert!
 • Mark Fisser, MRE-alumnus 13-15, Rijksvastgoedbedrijf
  De colleges worden verzorgd door deskundige & bevlogen docenten met veel aandacht voor de actualiteit. De waarde v/d MRE zit voor mij vooral in de verdieping in organisatie- & leiderschapsaspecten & algemene vastgoedvraagstukken.