MRE

MRE

Periode

7 sept 2021 t/m okt 2023

Collegedag

dinsdag (1e jaar), donderdag (2e jaar)

Let op: Als jij je inschrijft voor 1 juni 2021 (voor start opleiding september 2021) ontvang je 5% korting op de opleidingskosten.


Dé topopleiding voor strategische vastgoedbeslissers


De Master of Real Estate omvat een unieke bundeling van brede kennis, volledig toegespitst op strategische vastgoedvraagstukken op managementniveau. Op basis van de beproefde ervaring die we sinds jaar en dag hebben, vormen zowel financiële en als ruimtelijke vastgoedmarktkennis de basis. Op dit stevige MRE fundament staat een volledig vernieuwd Leadership, Strategy & Real Estate programma.

De gedrevenheid, motivatie en ambities van zowel mijn medestudenten als het ASRE team zorgen voor een uiterst leerzame omgeving waar ik een zeer waardevol netwerk aan over heb gehouden.

Stefan Kroezen, MRE alumnus 2013-2015, Eigenaar van Kroezen Vastgoed Groep


Met dit programma integreren we de relevante managementkennis met de actuele dynamiek en inhoudelijke uitdagingen die de vastgoedwereld van morgen kenmerkt. Door aandacht te besteden aan (corporate) entrepreneurship en innovatie, en kennis te vergaren uit andere sectoren ontstaat een nieuwe kijk op vastgoed. Het vernieuwende onderwijsconcept dat hieraan ten grondslag ligt kenmerkt zich door ‘andere’ onderwijsmethoden waarbij een continue simulatie van beslismomenten het uitgangspunt is. Naast inhoudelijke ontwikkeling is er gerichte aandacht voor het persoonlijk functioneren. Daarom zijn zelfreflectie en ethiek belangrijke onderdelen van de MRE-opleiding.


Deze masteropleiding bestaat uit 7 vakken (Marktanalyse, Strategisch Mangement, Leadership, Legal Management, Investeringsanalyse, Portfolio Management, Urban Management) en 1 MRE Company Research Paper.

Waardevolle netwerkfunctie
De Master of Real Estate staat voor ambitieuze studenten die komen voor een maximaal kennisrendement. In een sfeer waarin samen werken en samen leren voorop staat, is ook samen er voor gaan tekenend voor een MRE-groep.
Daarmee ontstaat een extra uitgangspunt voor kennisdeling: de diversiteit van de groep maakt het leren van medestudenten mogelijk. Niet in de laatste plaats wordt de MRE een nieuwe spil als sociaal en zakelijk netwerk.
De kennis en ervaring van de deelnemers vormt een belangrijk element in de opleidingsformule. Bekijk hier de gemiddelde samenstelling van een MRE-jaargang.

Na het voltooien van de MRE-opleiding kun je je netwerk uitbreiden via het exclusieve lidmaatschap van de Alumni Association MRE (AAA MRE).

 

Vrijblijvend op gesprek
Overweeg je de MRE-opleiding aan de Amsterdam School of Real Estate? Kom vrijblijvend op gesprek. Met een van onze onderwijs- of programma managers bespreek je je ideeën en kun je je vragen voorleggen. Wij geven persoonlijk advies over je opleidingskeuze of over het financieren van de opleiding.

 

Aanmelden en toelating
Zou je de MRE-opleiding graag volgen maar heb je nog niet alles geregeld of wil je graag je afwegingen bespreken? Je kunt alvast een plaats reserveren of een persoonlijk adviesgesprek aanvragen.

Aan de hand van het gesprek, je curriculum vitae en je diploma’s wordt nagegaan of je voldoet aan de toelatingscriteria. Wanneer je bent toegelaten tot de opleiding, nodigen wij je uit officieel in te schrijven. De inschrijving is definitief zodra het volledig ingevulde inschrijfformulier is ontvangen. Je inschrijving dient binnen te zijn voor 15 augustus 2021. Indien je na de uiterlijke inschrijfdatum nog wilt inschrijven of vragen heb over de inschrijving, neem dan contact op met Nynke Wagenaar, studieadviseur. Wim van der Post, programmamanager MRE, is vooraf en tijdens de opleiding ook beschikbaar voor vragen.

 

De eisen voor toelating tot de MRE-opleiding zijn:

 • Je dient in het bezit te zijn van een NVAO-erkend wo-bachelor/master diploma of aantoonbaar beschikken over gelijkwaardig opleidingsniveau op grond van erkende diploma's (te beoordelen door de examencommissie);
 • Je dient te beschikken over ten minste vijf jaar relevante werkervaring met aantoonbare verantwoordelijkheden.

Beschik je nog niet over het juiste instroomniveau (afhankelijk van werkervaring en vooropleiding)? Dan kun je alsnog worden toegelaten nadat je met succes (een deel van) het deficiëntieprogramma heb afgerond.

 

Accreditaties
De MRE-opleiding is tot 2023 geaccrediteerd door de NVAO (Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie) als postinitiële Masteropleiding in het wetenschappelijk onderwijs. De MRE-opleiding is daarnaast geaccrediteerd door de RICS (The Royal Institution of Chartered Surveyors).

Aan studenten die de MRE-opleiding aan de ASRE met goed gevolg afronden, wordt de academische graad ‘Master of Science’ uitgereikt. Daarnaast mag de titel ‘MRE’ achter de naam geplaatst worden.
Klik hier voor meer informatie

 

Investering in tijd en geld
Wanneer je kiest om naast je werk te gaan studeren, kies je voor een investering in jezelf. Als je je inschrijft voor de MRE-opleiding betekent dit twee jaar studeren. In deze periode moet je rekening houden met een tijdbelasting van ongeveer 20 uur per week. De colleges vinden 1 keer per week bij de ASRE plaats. De kosten zijn € 42.000,-. Het cursusgeld is inclusief syllabi, maar exclusief kosten voor studieboeken. Als jij je inschrijft voor 1 juni 2021 (voor start opleiding september 2021) ontvang je 5% korting op de opleidingskosten. De additionele kosten voor de studiereis Europa en naar de VS bedragen respectievelijk € 625,- en € 1.675,-, exclusief reis- en verblijfskosten. De opleiding is vrijgesteld van btw. Lees hier over de mogelijkheden om gespreid te betalen en het mogelijke belastingvoordeel.

In verband met het coronavirus is de studiereis naar Lissabon in 2020 afgelast. 

Docenten
De ASRE zet alleen de beste docenten voor de MRE groep. Dit zijn experts uit de praktijk en van de universiteit. Het team aan docenten bestaat uit ongeveer 150 kern- en gastdocenten. Deze docenten tref je in ieder geval in de collegezaal als je de MRE gaat volgen:

Tom BerkhoutRoel van de BiltArnoud BootRodria LalineGerben MarkinkHannah NederhandGert-Joost PeekWim van der PostHans Op 't VeldTon van WelieCees KoomenCornelie Arnouts
 • Doris Slegtenhorst, MRE-alumna 17-19, Wereldhave
  Na acht jaar in het commerciële vastgoed had ik behoefte aan meer reflectie en verdieping. Door het volgen van de MRE is mijn kennis verdiept, mijn netwerk verbreed en mijn persoonlijke vriendenkring uitgebreid.
 • Stefan Kroezen, MRE-alumnus 13-15, Kroezen Vastgoed Groep
  De gedrevenheid, motivatie en ambities van zowel mijn medestudenten als het ASRE team zorgen voor een uiterst leerzame omgeving waar ik een zeer waardevol netwerk aan over heb gehouden.
 • Xander van Beers, MRE-alumnus 16-18, Stadgenoot
  Na veertien jaar werkervaring heb ik de behoefte om stil te staan bij de uiteenlopende facetten van de vastgoedwereld en om bewuster sturing te geven aan mijn verdere loopbaan. De MRE biedt hiervoor een uitstekende basis
 • Sarah Blein, MRE-alumna 16-18, Vesteda
  Het is eigenlijk elke week een uitje. Je ontwikkelt jezelf ook echt, als mens en als manager.
 • Cees Koomen, docent ASRE & MRE-alumnus 05-07
  De beste opleiding voor de vastgoedprofessional is de MRE van de ASRE. Meerdere jaren met elkaar optrekken en lief en leed delen brengt een connectie voor het leven. De opleiding ervoer hij als uitdagend, prikkelend en spannend.
 • Martijn van den Assem, Associate Professor of Finance VU
  Vastgoedvraagstukken vergen scherpe inschattingen & logische afwegingen. Onderzoek laat zien dat we daar niet zo goed in zijn als we denken. Kennis van de feilbaarheid van ons denken is onmisbare bagage voor iedere vastgoedexpert!
 • dr. Rodria Laline, Core Faculty ASRE
  De update en dialoog over de kracht van business en fund model innovatie zijn meer dan waardevol in het creëren van een ‘sense of community’ binnen de ASRE en in de MRE.
 • Mark Fisser, MRE-alumnus 13-15, Rijksvastgoedbedrijf
  De colleges worden verzorgd door deskundige & bevlogen docenten met veel aandacht voor de actualiteit. De waarde v/d MRE zit voor mij vooral in de verdieping in organisatie- & leiderschapsaspecten & algemene vastgoedvraagstukken.