Gebieds- & Vastgoedontwikkeling
83

Gebieds- & Vastgoedontwikkeling

Periode

9 sep 2019 t/m 27 jan 2020

Collegedag

maandag van 13:00 - 19:00 uur

Integreren gebied, gebouw en gebruiker

 

Wat bereikt u met deze opleiding?
(Her)ontwikkeling in bestaande gebouwde omgeving zijn complexe en vaak langdurige processen. Deze opleiding geeft u de vaardigheden en de kennis om te kunnen functioneren als professional in dergelijke complexe processen die moeten leiden tot haalbare (master)plannen en realistische overeenkomsten.


Succesvol integreren van gebied, gebouw en gebruiker
De focus van de opleiding ligt op ontwikkelen in de bestaande stad. Naast nieuw vastgoed, is dat vooral ook een herontwikkelingsopgave. Ontwikkelen in bestaand gebied koppelt gebieds- en vastgoedontwikkeling op natuurlijke wijze. Het gaat in essentie om het vinden van nieuwe haalbare combinaties tussen gebied, gebouw en gebruik. Deze drie g’s staan centraal in de opleiding. Er wordt geleerd dat er geen eenduidige hiërarchie meer is tussen deze elementen; het ontwikkelproces kan zowel starten vanuit het gebied, het gebouw als het gebruik en de oplossing wordt gevonden door innovatief te integreren in de keten van initiatief, transformatie en exploitatie. Daarmee wordt een antwoord gegeven op zowel inhoudelijke als procesmatige vraagstukken.


"Werd voor de crisis gebiedsontwikkeling vaak aangepakt alsof het projectontwikkeling XL is, tegenwoordig zijn we genoodzaakt vastgoedontwikkeling steeds vaker op een procesmatige wijze aan te pakken. Transformatie, tijdelijk gebruik, bottom-up initiatieven maken kleinere opgaven qua complexiteit vergelijkbaar met grotere gebiedsontwikkelingen. Het is tijd om het planmatige eindbeeld in te ruilen voor een procesmatige visie die partijen verbindt en kans biedt te profiteren van het onvoorziene."

dr.ir. Gert-Joost Peek MRICS, lector Hogeschool Rotterdam en SPOTON Consulting


Optimaal studierendement

Om u optimaal te laten studeren, heeft de ASRE de opleiding opgebouwd uit hoor- en werkcolleges, een drietal tentamens, een essay-opdracht en een centrale casusopdracht die u in groepsverband uitwerkt. Deze essentiële combinatie van leervormen zorgt ervoor dat de volgende onderwerpen optimaal worden begrepen en toegepast:

 

  • Krachtenveld van betrokken partijen
  • Organiseren van het proces, samenwerking
  • Waardesturing, duurzaamheid en exploitatie
  • Juridisch en financieel instrumentarium
  • Studiereis Berlijn


Na het succesvol afronden van het gehele programma ontvangt u een diploma van de Amsterdam School of Real Estate.


Doorstromen naar MSRE

De opleiding Gebieds- en Vastgoedontwikkeling maakt deel uit van de - door de NVAO en RICS geaccrediteerde - MSRE, de Master of Science in Real Estate. Na het succesvol afronden van Gebieds- en Vastgoedontwikkeling kunt u doorstromen naar het overige deel van dit masterprogramma. Voor meer informatie zie MSRE

 

 

Vrijblijvend op gesprek
Overweegt u de opleiding Gebieds- & Vastgoedontwikkeling aan de Amsterdam School of Real Estate?
Kom vrijblijvend op gesprek. Met onze Studieadviseur of een van onze of programma managers bespreekt u uw ideeën en kunt u uw vragen voorleggen. U krijgt persoonlijk advies over uw opleidingskeuze of over het financieren van uw opleiding. 

 

Aanmelden & toelating

Zou u de opleiding Gebieds- & Vastgoedontwikkeling graag volgen maar heeft u nog niet alles geregeld of wilt u graag uw afwegingen bespreken? U kunt alvast een plaats reserveren of een persoonlijk adviesgesprek aanvragen.

Aan de hand van het gesprek, uw curriculum vitae en uw diploma’s  wordt nagegaan of u voldoet aan de toelatingscriteria. Wanneer u bent toegelaten tot de opleiding, nodigen wij u uit u officieel in te schrijven. De inschrijving is definitief zodra het volledig ingevulde inschrijfformulier is ontvangen. Uw inschrijving dient binnen te zijn voor 15 augustus (voor start opleiding half september). Indien u zich na de uiterlijke inschrijfdatum nog wilt inschrijven, neemt u dan graag contact op met Nynke Wagenaar, Studieadviseur, telefoon: 06 39112941. Arthur Marquard, Programma manager MSRE, is vooraf en tijdens de opleiding ook beschikbaar voor vragen.

 

De eisen voor toelating tot de opleiding Gebieds- & Vastgoedontwikkeling zijn:

  • U dient in het bezit te zijn van een NVAO-erkend wo-bachelor/master diploma of aantoonbaar beschikken over gelijkwaardig opleidingsniveau op grond van erkende diploma's (te beoordelen door de examencommissie); 
  • U dient te beschikken over ten minste twee jaar relevante werkervaring met aantoonbare verantwoordelijkheden.

Beschikt u nog niet over het juiste instroomniveau (afhankelijk van werkervaring en vooropleiding)? Dan kunt u worden toegelaten nadat u met succes (een deel van) het Instroomprogramma heeft afgerond. 

Investering in tijd & geld

Wanneer u kiest om naast uw werk te gaan studeren, kiest u voor een investering in uzelf. Als u zich inschrijft voor de opleiding Gebieds- & Vastgoedontwikkeling betekent dit studeren van september tot februari. In deze periode moet u rekening houden met een tijdbelasting van ongeveer 20 uur per week. De colleges vinden 1 keer per week bij de ASRE plaats. De kosten zijn € 9.000,-. Het cursusgeld is inclusief syllabi, maar exclusief kosten voor studieboeken. Een driedaagse studiereis naar Berlijn maakt onderdeel uit van de opleiding. Kosten van de studiereis bedragen € 625,-. Hier komen nog de kosten van de vlucht en het hotel bij. De opleiding is vrijgesteld van btw. Kijk hier als u meer wilt weten over de ASRE-betalingsregeling en het belastingvoordeel.

 

Docenten
De ASRE zet alleen de beste docenten voor de klas. Dit zijn wetenschappers vanuit universiteiten en experts uit de praktijk. Het team aan docenten bestaat uit ongeveer 150 kern- en gastdocenten. De kerndocenten van de opleiding Gebieds- & Vastgoedontwikkeling zijn:

Arjan BregmanEllen GehnerErik-Jan HopstakenMark MoolhuizenGert-Joost PeekPhlip BoswinkelRené van der PaardtFred HobmaEefje van BommelCornelie Arnouts
  • Matthijs Schreurs, student GVO2016, Gemeente Utrecht
    Ik heb met de deelname aan de opleiding Gebieds- & Vastgoedontwikkeling mijn leerdoelen méér dan bereikt. Ik heb in relatief korte tijd enorm veel opgestoken over de verschillende facetten van vastgoed- en gebiedsontwikkeling.