Inleiding Fundmanagement
7

Inleiding Fundmanagement

Periode

23 sept t/m 22 nov 2019

Collegedag

Diverse online collegeweken en één afsluitende plenaire bijeenkomst

De vertaalslag van de strategie van vastgoedbeleggingsfondsen naar asset- en investmentmanagement

 

De beleggingswereld is in hoog tempo internationaler en diverser geworden. Dit vraagt om meer kennis over de marktparticipanten, hun wensen en eisen. Om een goede gesprekspartner te kunnen zijn voor deze partijen is het noodzakelijk om te weten wat het denk- en beslissingsproces is.


De ASRE-opleiding Inleiding Fundmanagement biedt een goede mogelijkheid om kennis te maken met hoe je de eisen en wensen van vastgoedbeleggingsfondsen kunt doorgronden en vertalen naar je eigen beleid en bedrijfsvoering. Dit vereenvoudigt het ontwikkelen van relaties, zorgt voor aansluiting op de internationale praktijk, verlaagt kosten en verhoogt uiteindelijk de kwaliteit van producten.

 

Uniek blended  karakter

Het unieke blended karakter van deze opleiding biedt deelnemers de mogelijkheid grotendeels zelf te bepalen wanneer je deze opleiding volgt. In de eerste periode volg je de online modules met online interactie via de diverse fora en opdrachten. Afsluitend vindt er een plenaire sessie plaats bij de ASRE in Amsterdam. Tijdens deze plenaire sessie wordt er een integrale casus m.b.t. een beleggingspropositie behandeld, zodat de kennis en ervaring van zowel docenten als studenten optimaal wordt benut. De brug slaan tussen theorie en praktijk staat hierbij centraal. Interactie, toepassing en perspectief vanuit diverse disciplines zorgen hierbij voor maximaal leerrendement. 

 

Inhoud & Opzet

Met uitzondering van de plenaire sessie volg je het programma online. Dit programma bestaat uit enkele korte online modules. In de online modules maak je kennis met de verschillende aspecten van fundmanagement zodat je de verschillende manieren waarop beleggers alloceren, selecteren en beslissen kan begrijpen en hierop weet in te spelen. In de modules komen onder andere aan bod: de begrippenwereld van Fund Management en de actoren, het selectie- en beleggingsproces waar, naast allocatie en waarderingsbegrippen in de private en publieke markt, ook het onderwerp big data in relatie tot kansrijke beleggingen onderdeel van uitmaakt. Vervolgens wordt ingegaan op structurering, regulering en fiscaliteit, (niet-) financiele prestatiemeting & rapportage, ontwikkelingen op gebied van duurzaamheid die van invloed zijn voor beleggersstrategieën, corporate governance standaarden en de valkuilen van beleggingsproposities.

 

Voor wie?

Deze opleiding is interessant wanneer je je begeeft binnen de vastgoedbeleggingspraktijk als accountant, toezichthouder, consultant, belegger of wanneer je bij de overheid werkt en betrokken bent bij het aantrekken van kapitaal voor mogelijke projecten.

 

Aanmelden, toelating & kosten
Wanneer jij je inschrijft voor de opleiding Inleiding Fundmanagement betekent dit dat je vanaf 23 sept 2019 van start kan gaan met deze Blended Course en op 22 nov 2019 een afsluitende plenaire sessie bijwoont bij de ASRE. In deze periode moet je rekening houden met een tijdbelasting van ongeveer 2 tot 4 uur per week bij een spreiding over 8 weken. De kosten voor deze Blended Course bedragen dan €795,-. De opleiding is 7 PE-punten waard. De opleiding is vrijgesteld van btw. Kijk op de website van de belastingdienst om te bepalen of je in aanmerking komt voor teruggave.


Inschrijven is mogelijk tot uiterlijk 14 okt 2019 via het online inschrijfformulier. Indien je na de gestelde uiterlijke inschrijfdatum nog wilt inschrijven, neem dan contact op met Stephanie Morssinkhof, manager Blended Courses, telefoon: 020 - 6681129Docenten

De ASRE zet alleen de beste docenten voor de klas. Dit zijn wetenschappers vanuit universiteiten en experts uit de praktijk. Het team aan docenten bestaat uit ongeveer 150 kern- en gastdocenten.


Deze docenten tref je onder andere aan in de collegezaal als je Inleiding Fundmanagement gaat volgen: drs. Marije Braam-Mesken, ing. Mathieu Elshout MRE

Fred HuibersHans Op 't VeldMarleen Bikker-BekkersJeroen LokerseHein VermeulenArjan KnibbeWendy Verschoor