Energietransitie

Energietransitie

Periode

1, 2, 8 en 9 september 2022

Collegedag

Donderdag en vrijdag van 13.00 tot 19.00 uur

 

Energiestransitie: 2.5 EC


Duurzame energievoorziening voor de gebouwde omgeving
De gebouwde omgeving is verantwoordelijk voor een groot deel van de uitstoot van broeikasgassen. Na de ondertekening van het klimaatverdrag van Parijs en de ratificatie van het Nederlandse klimaatakkoord (2019) is het doel per 2050 helder, maar hoe we daar gaan komen nog niet. In deze Master Challenge creëer je een visie op de energietransitie van de gebouwde omgeving. In vier interactieve dagen behandelen we wat de opgave van de energietransitie is, het aandeel van de gebouwde omgeving, de werking van een energiesysteem, de werking van transities en de verschillende perspectieven van relevante actoren in het energiesysteem.


De Master Challenge
De onderwijsvorm is uitdagend en vernieuwend. Vooruitstrevende docenten, alumni en studenten begeven zich vier interactieve dagen op de grens van bestaande en nieuwe kennis en inzichten. Daarbij wordt een natuurlijke synthese verkregen tussen praktijkgerichte opdrachten, inspirerende colleges en vormen van blended learning.


Voor studenten en alumni
De Master Challenges zijn onderdeel van de Master of Science in Real Estate. MSRE-studenten ronden de Master Challenge af met een essay. Alumni die een certificaat willen ontvangen, schrijven ook een essay. Daarmee zijn de Master Challenges niet alleen een onderwijskundige en inhoudelijke uitdaging, maar dagen zij ook uit tot onderzoek aan de randen van het vakgebied.
De Master Challenges zijn ook bedoeld voor MRE- en MSRE(-deelopleiding)-alumni, opdat zij na hun studie een visie op disruptieve trends blijven ontwikkelen. Ook alumni die een MSRE-deelopleiding hebben gevolgd, kunnen zich voor een Master Challenge inschrijven.


Aanmelden & toelating
Ben je in bezit van een MRE- of MSRE-(deel)diploma en overweeg je de Master Challenge Energietransitie te volgen aan de Amsterdam School of Real Estate? Vul dan vrijblijvend het aanmeldformulier in. De studieadviseur controleert jouw gegevens en stuurt je bij geschiktheid per e-mail het inschrijfformulier toe. De inschrijving is definitief zodra het volledig ingevulde inschrijfformulier is ontvangen. Heb je vragen over deze challenge of wil je je na de uiterlijke inschrijfdatum inschrijven, neem dan contact op met Lot Slatman, studieadviseur, telefoon: +316 256 417 70.

De eisen voor toelating tot de Master Challenges zijn:

• MSRE-deeldiploma
• MRE- of MSRE-diploma

Wil je de Master Challenge Energietransitie graag volgen, maar heb je nog niet alles geregeld of wil je graag je afwegingen bespreken? Je kunt alvast vrijblijvend een plaats reserveren.


Investering in tijd & geld
Wanneer je ervoor kiest om naast je werk te gaan studeren, kies je voor een investering in jezelf. Als je je inschrijft voor de Master Challenge Energietransitie betekent dit dat je vier dagen samen met je medestudenten en docenten een visie ontwikkelt op disruptieve en innovatieve trends binnen het thema Energietransitie. In deze periode moet je rekening houden met een tijdbelasting van ongeveer twintig uur per week. De kosten zijn €2.250,-. Het cursusgeld is inclusief syllabi, maar exclusief studieboeken.


Docenten
De ASRE zet alleen de beste docenten voor de klas. Dit zijn wetenschappers van universiteiten en experts uit de praktijk.