De Duurzame Stad

De Duurzame Stad

Periode

9, 16, 23 en 30 juni 2021

Collegedag

woensdag van 13.00 – 19.00 uur

Vanaf collegegjaar 2020-2021 wordt elk MSRE-semester afgesloten met een aantal Master Challenges waarin een visie op disruptieve en innovatieve trends centraal staat.


De Duurzame Stad: 2.5 EC


Hoe maken we de stad gezonder, inclusiever, groener en circulair?

Crises zijn momenten om de transitie naar een duurzame samenleving een slag verder te brengen. De stad speelt hierin een bepalende rol. Zij moet en kan gezonder, inclusiever, groener en circulair – kortom: duurzamer. In deze challenge verkennen we het waarom, wat en hoe van de duurzame stad onder leiding van toonaangevende wetenschappers, beleidsmakers en beslissers. Wat gebeurt er nu al en wat moeten we nog doen om klimaatdoelstellingen en andere ambities te realiseren? Naast colleges en discussies omvat het programma een bezoek aan voorbeeldprojecten en gaan zelf aan de slag.


De Master Challenge
De onderwijsvorm is uitdagend en vernieuwend. Vooruitstrevende docenten, alumni en studenten begeven zich vier interactieve dagen op de grens van bestaande en nieuwe kennis en inzichten. Daarbij wordt een natuurlijke synthese verkregen tussen praktijkgerichte opdrachten, inspirerende colleges en vormen van blended learning.


De Master Challenges zijn onderdeel van de Master of Science in Real Estate. MSRE-studenten ronden de Master Challenge af met een essay. Alumni die een certificaat willen ontvangen, schrijven ook een essay. Daarmee zijn de Master Challenges niet alleen een onderwijskundige en inhoudelijke uitdaging, maar dagen zij ook uit tot onderzoek aan de randen van het vakgebied.


De Master Challenges zijn ook bedoeld voor MRE- en MSRE(deelopleiding)-alumni, opdat zij na hun studie een visie op disruptieve trends blijven ontwikkelen. Ook alumni die een MSRE-deelopleiding hebben gevolgd, kunnen zich voor een Master Challenge inschrijven.


Aanmelden & toelating
Ben je in bezit van een MRE- of MSRE-(deel)diploma en overweeg je de Master Challenge De Duurzame Stad te volgen aan de Amsterdam School of Real Estate? Vul dan vrijblijvend het aanmeldformulier in. De studieadviseur controleert jouw gegevens en stuurt je bij geschiktheid per e-mail het inschrijfformulier toe. De inschrijving is definitief zodra het volledig ingevulde inschrijfformulier is ontvangen. Heb je vragen over deze challenge of wil je je na de uiterlijke inschrijfdatum inschrijven, neem dan contact op met studieadviseur Nynke Wagenaar, 06 3911 2941. 


De eisen voor toelating tot de Master Challenges zijn:

• MSRE-deeldiploma
• MRE- of MSRE-diploma


Wil je de Master Challenge De Duurzame Stad graag volgen, maar heb je nog niet alles geregeld of wil je graag je afwegingen bespreken? Je kunt alvast vrijblijvend een plaats reserveren.


Investering in tijd & geld
Wanneer je ervoor kiest om naast je werk te gaan studeren, kies je voor een investering in jezelf. Als je je inschrijft voor de Master Challenge De Duurzame Stad betekent dit dat je vier dagen samen met je medestudenten en docenten een visie ontwikkelt op disruptieve en innovatieve trends binnen het thema De Duurzame Stad. In deze periode moet je rekening houden met een tijdbelasting van ongeveer twintig uur per week. De colleges vinden één keer per week bij de ASRE plaats. De kosten zijn €1.500,-. Het cursusgeld is inclusief syllabi, maar exclusief studieboeken.


Docenten
De ASRE zet alleen de beste docenten voor de klas. Dit zijn wetenschappers van universiteiten en experts uit de praktijk.

Marion de HaanPaul BehrensWessel TiessensJohn Grin