Update coronavirus

Persbericht - dinsdag, 01 december 2020

Update coronavirus

Door Johannes van Bentum

De Amsterdam School of Real Estate volgt de ontwikkelingen rondom de coronamaatregelen nauwgezet. Positief is dat er in ons gebouw geen besmettingen met corona zijn geweest. Dat is te danken aan de naleving van het protocol, waaraan studenten, docenten en medewerkers zich uitstekend houden. Groepen zijn nooit groter dan dertig personen. Maar waakzaamheid blijft geboden.

Niet werken in groepen
Het handhaven van een onderlinge afstand van anderhalve meter blijft essentieel. Daarom heeft de ASRE besloten dat het werken in groepjes binnen het ASRE-gebouw voorlopig niet mogelijk is. Vanaf 1 december 2020 is het dragen van een mondkapje voor alle aanwezigen wettelijk verplicht in de algemene ruimten (fris- en koffiebar, bibliotheek en looproutes). Dit geldt tijdens verplaatsingen, zodra je zit mag het mondkapje af. Consumpties worden zittend aan een van de tafels genuttigd, niet staand aan de bar.

Geen concessies aan veiligheid
Waar nodig zijn plexiglazen schermen geplaatst, om de capaciteit in de collegezalen te maximaliseren. Hierbij wordt geen enkele concessie gedaan aan de veiligheid van studenten. Bekijk hier hoe de maatregelen er in de praktijk uitzien. De aanpassingen zijn ook te zien in deze video.

Protocol voor alle aanwezigen
Op basis van de regels van het RIVM hebben wij een protocol opgesteld, waaraan alle aanwezigen zich moeten houden. Dat regelt onder andere de onderlinge afstand (1,5 meter), de looplijnen en het éénrichtingsverkeer langs koffie- en frisdrankautomaat en het wc-bezoek (maximaal twee personen per ruimte). Na elke pauze worden hier de oppervlakken gedesinfecteerd.

Vragen
Heb je vragen over de getroffen maatregelen of zorgen over bepaalde aspecten, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij beantwoorden je vragen graag. Zoals je van ons gewend bent stellen wij alles in het werk om de veiligheid van studenten en de kwaliteit van ons onderwijs te waarborgen.

Vernieuwing gaat door
Ondanks corona gaan geplande vernieuwingen door. Zo worden enkele MSRE-deelopleidingen compacter, om ruimte te maken voor master challenges over de actuele uitdagingen voor de vastgoedsector. De MRE-opleiding wordt dichter bij de strategie van de eigen organisatie gebracht door het afsluitende project: het company research paper. En de opbouw van een mediatheek met online colleges wordt versneld. Daarmee maken wij tijd in de collegezalen vrij voor de kern van onze opleidingen: kennisuitwisseling tussen vakgenoten. Ook in deze lastige periode blijven wij naar de markt kijken en ons onderwijs vernieuwen.

Videobellen met studieadviseur?
Gesprekken met onze studieadviseurs en programmamanagers worden gevoerd via videobellen in MS Teams. ASRE-medewerkers werken nog steeds zoveel mogelijk vanuit huis. Daardoor zijn wij het makkelijkst via e-mail of via chat op de site bereikbaar.

Regelmatige update
De ASRE houdt de ontwikkelingen rond het coronavirus en de door de overheid ingestelde maatregelen nauwlettend in het oog. Deze pagina wordt bijgewerkt bij nieuwe ontwikkelingen.