Update coronavirus

Persbericht - woensdag, 21 april 2021

Update coronavirus

Door Johannes van Bentum

Tijdens de persconferentie van 20 april jl. is bekend gemaakt dat hogescholen en universiteiten vanaf 26 april weer fysiek onderwijs mogen aanbieden. We zijn erg blij dat we weer studenten mogen ontvangen. 

De ASRE studenten krijgen op korte termijn meer informatie van onze onderwijscoördinatoren over wat dit voor hun opleiding betekent.

Regels en maatregelen
De regels zoals deze zijn opgesteld vóór de lockdown zullen wederom van kracht zijn vanaf 26 april. De regels die gelden zijn o.a.:

  • Iedereen houdt 1,5 meter afstand tot elkaar
  • Buiten de collegezalen heeft iedereen een mondkapje op, deze mag af als je zit.
  • Iedereen houdt zich aan de hygiënevoorschriften, zoals handen wassen en gebruik van handgel en het maximaal aantal personen in de toiletten.
  • Hangen of eten aan de bar is niet toegestaan
  • Bij klachten die passen bij corona blijven medewerkers, docenten en studenten thuis.

Zelftest
In mei worden er zelftests beschikbaar gesteld. De distributie hiervan wordt momenteel opgetuigd door de overheid.
Op het moment dat de tests er zijn en kunnen worden uitgeleverd, adviseren wij onze studenten, docenten en medewerkers voordat zij naar de ASRE komen een zelftest te doen.
De zelftest is niet verplicht en hier zal door ons ook niet op worden gecontroleerd. Wij gaan ervan uit dat men bij klachten of een positieve zelftest thuisblijft en een afspraak maakt bij een GGD-teststraat.

Examens, tentamens en toetsen
Examens, tentamens en toetsen worden fysiek bij de ASRE afgenomen. Kun je als student in deze periode niet deelnemen aan een toets, tentamen of examen, neem dan contact op. Dan wordt een passende oplossing gezocht.

Vragen
Heb je vragen over de getroffen maatregelen of zorgen over bepaalde aspecten, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij beantwoorden je vragen graag. Zoals je van ons gewend bent stellen wij alles in het werk om de veiligheid van studenten en de kwaliteit van ons onderwijs te waarborgen.

Videobellen met studieadviseur?
Gesprekken met onze studieadviseurs en programmamanagers worden gevoerd via videobellen in MS Teams. ASRE-medewerkers werken nog steeds zoveel mogelijk vanuit huis. Daardoor zijn wij het makkelijkst via e-mail of via chat op de site bereikbaar.

Regelmatige update
De ASRE houdt de ontwikkelingen rond het coronavirus en de door de overheid ingestelde maatregelen nauwlettend in het oog. Deze pagina wordt bijgewerkt bij nieuwe ontwikkelingen.