Studiereis REV naar Londen

Aan 't woord - dinsdag, 18 april 2017

Studiereis REV naar Londen

Door Student

Woensdag 15 maart 2017 is het zover, 22 enthousiaste studenten, onder begeleiding van Mieke Paelinck en Sandy Snoeren, gaan naar Londen!

We ontmoeten elkaar ‘s middags op Schiphol, keurig op tijd allemaal en na de check-in en bagage-drop zijn we snel door de controles zodat er ruim voldoende tijd is om te shoppen, nog even te werken of een drankje te doen. Door onze nationale luchtvaartmaatschappij worden we geheel volgens schema naar London Heathrow gebracht en met de metro gaan we richting ons hotel waar we rond 18.00 uur arriveren. Het hotel is centraal gelegen in The City of London, op loopafstand van The Tower, The Gherkin en o.a. Sky Garden. Na een uurtje relaxen wandelen we voor ons diner naar The Alchemist, bekend als een cocktailbar maar je kunt er ook prima eten en de sfeer is prima!

Metrostation

Donderdagochtend na het ontbijt (en voor een enkeling een ochtendwandeling/ochtendrun) staat Cass Businessschool op het programma. Een stukje met de metro, even zoeken en de verkeerde uitgang te nemen leidt er toe dat we net iets te laat komen maar geen nood, we worden warm welkom geheten door Nick French (Oxford Brooks University). Hij houdt ons de rest van de ochtend zeer boeiend met de economische aspecten van taxaties.

Na de lunch staat een bezoek aan de RICS gepland, we nemen weer de metro, sneller verplaatsen kan bijna niet, en dan zijn we in het hart van historisch (en toeristisch) Londen: Westminster Abbey, BigBen, Parliament Square etc. In de Brussels Room worden we uitgebreid geïnformeerd over de RICS en uiteraard krijgen we een korte rondleiding door het prachtige gebouw. Op het dakterras, met schitterend uitzicht, wordt de groepsfoto gemaakt en daarna mengen we ons weer in de drukte van Londen.

Groepsfoto studiereis London REV 2017

We gaan naar Howard De Walden Management Ltd. waar Jenny Hancock en Julian Best ons duidelijk maken hoe zij Monopoly ‘spelen’ in Marlybone. Uiteraard gaan we ook een aantal projecten van hen bekijken, krijgen we een toelichting op de filosofie voor o.a. Marlybone Highstreet en volgens goed Engels gebruik eindigen we de dag in een lokale pub.

Presentaties RICS

Vrijdagochtend weer op tijd op en naar Cass Businesschool voor een college van Peter Wyatt over de (on)mogelijkheden van herontwikkelingen in Londen. En dan staat er een praktijkopdracht gepland: we gaan een kantoorvilla taxeren aan Park Lane! Dit betekent dat we conform de groepsindeling van de case die later in de opleiding gepland staat aan het werk gaan: inlezen in de taxatieopdracht, overleggen over de aanpak en er wordt ook al wat gerekend aan de taxatie.

Na de lunch staat er een bustour gepland o.a. door ‘the London Olympic Park area’. Onze werkelijk fenomenale tourguide vertelt alles wat maar met vastgoed en gebiedsontwikkeling te maken heeft, niet alleen over dit gebied maar ook over the Docklands en Canary Wharf. We stappen even uit voor een bezoek aan het Olympisch wielerstadion en in het voorbijgaan doen we een snelle buitenopname op Park Lane voordat we afgeleverd worden bij Savills voor het laatste programmaonderdeel: de taxatie. We krijgen nog 15 minuten om deze af te ronden en dan wordt per groep gepresenteerd hoe zij de taxatie hebben aangepakt. Nick Harris, Director at Savills, evalueert deze opdracht en licht toe hoe hij deze taxatie heeft uitgevoerd. Ook is er nog een wedstrijdelement toegevoegd en voor het winnende team zijn 2 flessen champagne koud gezet. Die blijven uiteraard niet ongeopend!

Prijswinnaars case opdracht Savills

We sluiten af met een diner in Soho, in restaurant Orient. Het is Sint Patricks Day en dat wordt ook door ons goed gevierd. Het eten is heerlijk en een goede ondergrond voor de rest van de avond. In ChinaTown is het ontzettend druk maar er is altijd wel een plekje te vinden in een pub of net daarbuiten en een aantal van ons duikt nog het echte nachtleven in. De metro brengt ons weer (een heel eind) richting hotel en de laatste nacht in Motel One is voor sommigen toch wel erg kort.

Zaterdagochtend na het ontbijt worden we met een bus naar Heathrow gebracht en arriveren we ook nu weer ruim op tijd voor onze vlucht terug. Wat verloopt het allemaal ontzettend soepel!

En dan zit het er weer op: Een perfect georganiseerde studiereis met een interessant programma in een prachtige stad!

Marianne Mulder

Deze studiereis is een onderdeel van de opleiding Real Estate Valuation.