Student MSRE

Aan 't woord - vrijdag, 04 december 2015

Student MSRE

Door Student

1)    Wie ben je?
Naam: Roy Middleton
Leeftijd: 37
Functie: Register taxateur op zzp-basis, voornamelijk voor Nadorp Bedrijfsmakelaars in Den Haag en het Rijksvastgoedbedrijf

2)    Welke opleiding doe je / heb je gedaan bij de ASRE:
De gehele MSRE-opleiding, met de specialisatie ‘Real Estate Valuation (REV)’.

3)    Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?
De ‘taxatiewereld’ ligt sinds een aantal jaar onder een vergrootglas. Het is lange tijd niet duidelijk geweest wat de nieuwe ‘standaard’ gaat worden. Is dat de RICS? Komt er een nieuw register? Wat wordt het hoogst gewaardeerde register? Het is in ieder geval al wel duidelijk wat de standaard  is op het gebied van opleiding: De specialistische opleiding REV van de ASRE. Om te zorgen dat ik altijd optimaal gekwalificeerd zou zijn en aan elke opleidingsvereiste zou voldoen, bij het oprichten van een nieuw register, heb ik in 2013 besloten de MSRE te gaan doen met de specialisatie REV.

4)    Hoe bevalt het?
De MSRE is opgebouwd uit 3 vakken. Alle studenten volgen Investeringsanalyse en Marktanalyse. Vervolgens wordt gekozen uit een van de specialistische opleidingen. De studie wordt afgerond met een scriptie. Zelf ben ik in de omgekeerde volgorde begonnen: eerst met de specialisatie en daarna de kernvakken. Doordat bij de specialisatie een studiereis hoort (bij REV naar Londen) en dit aan het begin van de opleiding is, ontstaat er een hechte groep. We zijn met een aantal mensen de vakken aansluitend aan het doorlopen, maar ook met mensen die niet alle vakken volgen of in een ander tempo of andere volgorde, heb ik nog regelmatig contact. Je bouwt echt aan een sterk en zeer divers netwerk in het vastgoed. Ik ben nu aan het einde van het laatste vak en begin daarna aan de scriptie. Hoewel het me fijn lijkt mijn vrije tijd weer terug te hebben, weet ik zeker dat ik het wekelijkse bezoek aan de ASRE zal missen. Wat een prettige en inspirerende omgeving door zowel het gebouw, de medestudenten, de docenten als de mensen van de ASRE.

5)    Wat heb je tot nu toe geleerd?
Om te beginnen biedt de opleiding REV veel verdieping voor het taxatievak. Hierdoor ben ik nog beter in staat om waarderingen te onderbouwen. Ik heb onder andere een beter begrip voor de ‘drivers’ van waarde gekregen. Door de kernvakken heb ik meer inzicht in de vastgoedmarkten gekregen, zowel van de werking als van de spelers op de vastgoedmarkten. Ik merk dat ik die kennis elke dag kan toepassen in het adviseren van opdrachtgevers en het waarderen van vastgoed.

6)    Vertel nog iets over jezelf als persoon en over je carrière/functie en je wensen/ plannen voor de toekomst.
Sinds 2001 ben ik als adviseur/ makelaar werkzaam in het vastgoed. Vanaf 2007 ben ik mij meer en meer gaan specialiseren in taxaties en sinds 2012 ben ik uitsluitend aan het taxeren. Ik vind het een fascinerende ‘tak van sport’ in het vastgoed. Door alle aandacht die er momenteel voor is, wordt het vak steeds professioneler, mede door de vernieuwde REV-opleiding van de ASRE. Ik verwacht dat ik door het volgen van de MSRE en de samenwerking met Nadorp Bedrijfsmakelaars en het RVB mee kan blijven draaien in de ‘eredivisie’ van het vastgoed(waarderen). Mijn eerstvolgende doel, na het afronden van de MSRE is lid te worden van de RICS en toegevoegd te worden aan het RRV (Rics Registered Valuer) register. Wellicht dat ik in de toekomst nog andere vastgoeddisciplines ga ontdekken. Wat ik zeker weet is dat de MSRE mij voldoende handvatten heeft gegeven om maximaal te kunnen presteren in de vastgoedwereld.