Dröes, Ziermans en Koppels winnen Award

Persbericht - dinsdag, 15 november 2016

Dröes, Ziermans en Koppels winnen Award

Door ASRE

De VOGON Award 2016 is gewonnen door Dröes, Ziermans en Koppels. Tijdens het 25 jaar jubileumsymposium van de VOGON ontvingen de onderzoekers de prijs voor het artikel 'De determinanten van incentives op de Amsterdamse kantorenmarkt'.

Uitreiking VOGON Award 2016

De VOGON Award is een stimuleringsprijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de als best beoordeelde vastgoedpublicatie die betrekking heeft op de Nederlandse vastgoedmarkt. De jury bestaande uit prof.dr. E. van der Krabben, mr. B Linnartz MRE FRICS, W. van Enk, dr. P.J. Korteweg en prof.dr.ir. A.J van der Vlist, koos voor het artikel van Dröes, Ziermans en Koppels dat in maart 2016 verscheen in de Real Estate Research Quarterly.

Juryrapport
De bijdrage van Dröes, Koppels en Ziermans betreft volgens de jury een eerste empirische studie naar huurincentives op de Amsterdamse kantorenmarkt. "De commissie stelt dat niet eerder zoveel data is verzameld omtrent de praktijk van huurincentives. Het onderzoek levert nu al bruikbare inzichten en vraagt om nadere methodologische verfijning. Daarbij past het onderzoek naar incentives mooi in recente wetenschappelijke studies naar onderhandelingen ('bargaining'). Kortom, een mooi voorbeeld van innovatief onderzoek met relevantie voor de vastgoedpraktijk." Lees hier het juryrapport.

Eervolle vermeldingen
Twee vastgoedpublicaties van dr. Martijn Dröes, als docent en onderzoeker verbonden aan de ASRE en tevens assistent professor op vastgoedgebied bij de UvA, waren genomineerd voor de Award. De ASRE publicatie ‘Tijd-variërende determinanten van woningprijzen op de lange termijn’ die Dröes schreef in samenwerking met ir. Alex van de Minne, kreeg een eervolle vermelding. Het andere artikel dat eervol vermeld werd, was van prof. dr. Peter Boelhouwer en verscheen in de Real Estate Research Quarterly van maart 2016.