Onderzoek - vrijdag, 04 december 2015

De Vastgoedlezing 2015

Door ASRE

“Innovatieve vastgoedorganisaties bieden eindgebruikers middelen om eigen unieke beleving te creëren”

Dat zei prof. dr. Toni Sfirtsis, hoogleraar Strategie Executie, op De Vastgoedlezing 2015 die jaarlijks door de Amsterdam School of Real Estate wordt georganiseerd. We moeten accepteren dat het oude business paradigma niet meer van deze tijd is.

In De Vastgoedlezing daagde Toni Sfirtsis de toehoorders uit, juist nu de economie aantrekt, de eigen businessovertuigingen ter discussie te stellen. De vraag is hoe het vastgoed het primaire proces van de toekomstige gebruiker kan optimaliseren. Het antwoord moet gezocht worden in de enorme verandering in het primaire proces van vastgoedgebruikers, door tal van technologische, economische en demografische ontwikkelingen. Is de huidige klant nog wel de toekomstige klant? Bij veel eindgebruikers gaat het niet meer om het product, niet meer om de diensten eromheen maar uiteindelijk om de beleving. Daarmee is voor de vastgoedeigenaren disruptie een feit. De waarde-innovatie voor de sector ligt in het feit dat vastgoed een dienst wordt en dat de vastgoedondernemer de eindgebruiker helpt zijn persoonlijke beleving vorm te geven.

prof. dr. Toni Sfirtsis is associate partner van BRIL (Business Innovation Architects), professor Strategie Executie aan de Universiteit van Antwerpen en docent Strategie & Innovatie aan de Amsterdam School of Real Estate.

--------------------------------

De jaarlijkse Vastgoedlezing

De ASRE zoekt voor de jaarlijkse Vastgoedlezing professionals met een verschillende achtergrond om hun visie te geven op de maatschappelijke betekenis van een vastgoedvraagstuk. De Vastgoedlezing is het podium waar wetenschap, vastgoedsector en overheid elkaar treffen met als doel de discussie over een voor Nederland belangrijk thema voor de gebouwde omgeving verder te brengen. www.vastgoedlezing.nl

De publicatie Waarde-innovatie in het Vastgoedmarktlandschap is geschreven door prof. dr. Toni Sfirtsis. Lees hier de publicatie.

De 12de editie van De Vastgoedlezing 2015 vond plaats in W Amsterdam. Bekijk hier de presentatie.