Real Estate Valuation
83

Real Estate Valuation

Periode

13 februari t/m 3 juli 2018
Voorjaar 2019

Collegedag

dinsdag van 13:00 - 19:00 uur
dinsdag van 13:00 - 19:00 uur

Analyse, waardebepaling en strategie
Sinds een aantal jaren is de aandacht voor vastgoedtaxaties ongekend groot. Met de oprichting van het Nederlandse Register voor de Vastgoedtaxateurs wordt de kwaliteit van de taxateur en het publiek belang van de vastgoedwaarderingen erkend en wordt de onafhankelijkheid van taxateurs bevorderd. In Nederland wordt jaarlijks voor een waarde van ruim 500 miljard aan vastgoed gewaardeerd. Goede waarderingen spelen een cruciale rol in de besluitvormingsprocessen van financieringen, investeringen, advisering bij transacties, planvorming voor projectontwikkeling, performance metingen, gerechtelijke geschillen en andere juridische procedures.

“Vastgoedwaardering is geen exacte wetenschap. De interactie met een collegezaal vol vastgoedprofessionals over de laatste ontwikkelingen in het vakgebied is voor mij steeds bijzonder interessant en uiterst leerzaam.”

Dave Hendriks MSc MBA FRICS RT, docent en Managing Director Consultancy at Savills

Met deze opleiding wordt de aandacht gericht op het inzichtelijk maken van de gedachtegang in het taxatierapport, ter onderbouwing van vastgoedwaarderingen en besluitvorming, vanuit het standpunt van de taxateur, de opdrachtgever, de toezichthouder en alle andere betrokken actoren.

Wat te doen met gebrekkige marktreferenties? Wat is wel en niet in de cashflowberekeningen opgenomen? Hoe wordt omgegaan met inzicht in de determinanten van economische waarde? Het zijn allemaal vragen die in deze opleiding zowel op theoretische als op praktische wijze aan bod komen.

De opleiding biedt u inzicht in de context en principes van het waarderen van vastgoed en het veranderende taxatielandschap, waardoor u de uitkomsten kunt plaatsen in een (macro)economische context en deze op systematische wijze kunt analyseren. Daarbij staat het toepassen van meerdere waarderingsmethoden binnen de kaders van International Valuation Standards (IVS) en European Valuation Standards (EVS) centraal.


Optimaal studierendement

Om u optimaal te laten studeren, heeft de ASRE de opleiding opgebouwd uit hoor- en werkcolleges, een tussentoets, een essay-opdracht, verschillende casusopdrachten die u in groepsverband uitwerkt worden en een afsluitend tentamen. Deze essentiële combinatie van leervormen zorgt ervoor dat de volgende onderwerpen optimaal worden begrepen en toegepast:   

 

  • Waardebepaling en analyse
  • International Valuation Standards en European Valuation Standards
  • Business Valuation
  • Studiereis Londen


Na het succesvol afronden van het gehele programma ontvangt u een diploma van de Amsterdam School of Real Estate.


Doorstromen naar MSRE

De opleiding Real Estate Valuation maakt deel uit van de - door de NVAO en RICS geaccrediteerde - MSRE, de Master of Science in Real Estate. Na het succesvol afronden van Real Estate Valuation kunt u doorstromen naar het overige deel van dit masterprogramma. Voor meer informatie zie MSRE


Vrijblijvend op gesprek

Overweegt u de opleiding Real Estate Valuation aan de Amsterdam School of Real Estate?
Kom vrijblijvend op gesprek. Met onze Studieadviseur of een van onze of programma managers bespreekt u uw ideeën en kunt u uw vragen voorleggen. U krijgt persoonlijk advies over uw opleidingskeuze of over het financieren van uw opleiding. 


Aanmelden & toelating

Zou u de opleiding Real Estate Valuation graag volgen maar heeft u nog niet alles geregeld of wilt u graag uw afwegingen bespreken? U kunt alvast een plaats reserveren of een persoonlijk adviesgesprek aanvragen.

Aan de hand van het gesprek, uw curriculum vitae en uw diploma’s  wordt nagegaan of u voldoet aan de toelatingscriteria. Wanneer u bent toegelaten tot de opleiding, nodigen wij u uit u officieel in te schrijven. De inschrijving is definitief zodra het volledig ingevulde inschrijfformulier is ontvangen. Uw inschrijving dient binnen te zijn voor 15 januari (voor start opleiding half februari). Indien u zich na de uiterlijke inschrijfdatum nog wilt inschrijven, neemt u dan graag contact op met Nynke Wagenaar, Studieadviseur, telefoon: 06 39112941. Arthur Marquard, Programma manager MSRE, is vooraf en tijdens de opleiding ook beschikbaar voor vragen.

 

De eisen voor toelating tot de opleiding Real Estate Valuation zijn:

  • U dient in het bezit te zijn van een NVAO-erkend wo-bachelor/master diploma of aantoonbaar beschikken over gelijkwaardig opleidingsniveau op grond van erkende diploma's (te beoordelen door de examencommissie); 
  • U dient te beschikken over ten minste twee jaar relevante werkervaring met aantoonbare verantwoordelijkheden.

Beschikt u nog niet over het juiste instroomniveau (afhankelijk van werkervaring en vooropleiding)? Dan kunt u worden toegelaten nadat u met succes (een deel van) het Instroomprogramma heeft afgerond. 


Investering in tijd & geld

Wanneer u kiest om naast uw werk te gaan studeren, kiest u voor een investering in uzelf. Als u zich inschrijft voor de opleiding Real Estate Valuation betekent dit studeren van februari tot juli. In deze periode moet u rekening houden met een tijdbelasting van ongeveer 20 uur per week. De colleges vinden 1 keer per week bij de ASRE plaats. De kosten zijn € 8.450,- (exclusief studieboeken). Een driedaagse studiereis naar Londen maakt onderdeel uit van de opleiding. Kosten van de studiereis bedragen € 625,-. Hier komen nog de kosten van de vlucht en het hotel bij. De opleiding is vrijgesteld van btw. Kijk hier als u meer wilt weten over de ASRE-betalingsregeling en het belastingvoordeel.


Docenten
De ASRE zet alleen de beste docenten voor de klas. Dit zijn wetenschappers vanuit universiteiten en experts uit de praktijk. Het team aan docenten bestaat uit ongeveer 150 kern- en gastdocenten. Deze docenten tref je onder andere aan in de collegezaal als je Real Estate Valuation gaat volgen:

Tom BerkhoutMarc FranckePeter van GoolArthur MarquardMarcel TheebeHans Op 't VeldJan VisMieke PaelinckDave HendriksBaldwin PoolmanCornelie ArnoutsBart Huijts
  • dr. Jan Vis MBA CMC RV FRICS, BrightOrangeTalanton
    Het is een misverstand te menen dat er sprake zou kunnen zijn van objectieve waarde. Mensen waarderen objecten omdat deze kunnen zorgen voor het verbeteren van hun positie of situatie. Waarde is per definitie subjectief.