Marktanalyse
83

Marktanalyse

Periode

10 sep 2019 t/m 28 jan 2020
12 februari t/m 1 juli 2020

Collegedag

dinsdag van 13:00 - 19:00 uur
woensdag van 13:00 - 19:00 uur

Marktwerking, marktactualiteit en vastgoedpositionering
Elke beslissing binnen het spectrum van de vastgoedkunde is direct gerelateerd aan het (dis)functioneren van vastgoedmarkten. Dit maakt de kennis over de achtergronden en gevolgen hiervan cruciaal voor alle deelmarkten en betrokken disciplines binnen het vastgoedproces. In het vak Marktanalyse staat deze uitdaging centraal.

“Vroeger werd gezegd: kennis is macht. Voor de vastgoedmarkten geldt: kennis is markt. Een markt bestaat altijd uit vraag en aanbod. Wie diepgaand inzicht heeft in wat doelgroepen en stakeholders beweegt, is in staat de juiste concepten en projecten te ontwikkelen en te investeren op de juiste plekken in waardevast vastgoed.”

drs. René Buck, Directeur Buck Consultants International

De opleiding biedt inzichten om een integrale marktanalyse te maken voor een vastgoedontwikkeling en deze door te vertalen naar het positioneren van een vastgoedobject in de markt. Zo kan antwoord worden gegeven op vragen als: welke economische drivers hebben invloed op de verschillende vastgoedmarkten of hoe zullen de prijzen op de woningmarkt zich gaan ontwikkelen.

Daarbij gaat het om de actuele marktcontext maar ook over de toekomstige situatie van de vastgoedmarkt. Aan de hand van de ruimtelijk-economische theorieën wordt de relatie tussen ruimte, vastgoed en gebruiker diepgaand geanalyseerd met als doel de waarde van locaties te kunnen inschatten. Waarde kent in dit geval naast een financieel-economische ook een maatschappelijke component. Middels de analyse van de verschillende vastgoedmarkten (kantorenmarkt, winkelmarkt, markt voor bedrijventerreinen en de woningmarkt) komen specifieke elementen diepgaander aan bod.


Optimaal studierendement

Om u optimaal te laten studeren, heeft de ASRE de opleiding opgebouwd uit hoor- en werkcolleges, een tussentoets dan wel een essay-opdracht, verschillende casusopdrachten die u in groepsverband uitwerkt en een afsluitend tentamen. Deze essentiële combinatie van leervormen zorgt ervoor dat de volgende onderwerpen optimaal worden begrepen en toegepast:   

  • Methoden en technieken van marktanalyse
  • Ruimtelijk-economische theorieën
  • De (commerciële) vastgoedmarkt

Na het succesvol afronden van het gehele programma ontvangt u een diploma van de Amsterdam School of Real Estate.


Doorstromen naar MSRE

De opleiding Marktanalyse maakt deel uit van de - door de NVAO en RICS geaccrediteerde - MSRE, de Master of Science in Real Estate. Na het succesvol afronden van Marktanalyse kunt u doorstromen naar het overige deel van dit masterprogramma. Voor meer informatie zie MSRE

 

 

Vrijblijvend op gesprek
Overweegt u de opleiding Marktanalyse aan de Amsterdam School of Real Estate?
Kom vrijblijvend op gesprek. Met onze Studieadviseur of een van onze of programma managers bespreekt u uw ideeën en kunt u uw vragen voorleggen. U krijgt persoonlijk advies over uw opleidingskeuze of over het financieren van uw opleiding.

 

Aanmelden & toelating
Zou u de opleiding Marktanalyse graag volgen maar heeft u nog niet alles geregeld of wilt u graag uw afwegingen bespreken? U kunt alvast een plaats reserveren of een persoonlijk adviesgesprek aanvragen.

Aan de hand van het gesprek, uw curriculum vitae en uw diploma’s  wordt nagegaan of u voldoet aan de toelatingscriteria. Wanneer u bent toegelaten tot de opleiding, nodigen wij u uit u officieel in te schrijven. De inschrijving is definitief zodra het volledig ingevulde inschrijfformulier is ontvangen. Uw inschrijving dient binnen te zijn voor 15 januari (voor start opleiding half februari) of voor 15 augustus (voor start opleiding half september). Indien u zich na de uiterlijke inschrijfdatum nog wilt inschrijven, neemt u dan graag contact op met Nynke Wagenaar, Studieadviseur, telefoon: 06 39112941. Arthur Marquard, Programma manager MSRE, is vooraf en tijdens de opleiding ook beschikbaar voor vragen.

De eisen voor toelating tot de opleiding Marktanalyse zijn:

  • U dient in het bezit te zijn van een NVAO-erkend wo-bachelor/master diploma of aantoonbaar beschikken over gelijkwaardig opleidingsniveau op grond van erkende diploma's (te beoordelen door de examencommissie); 
  • U dient te beschikken over ten minste twee jaar relevante werkervaring met aantoonbare verantwoordelijkheden.

Beschikt u nog niet over het juiste instroomniveau (afhankelijk van werkervaring en vooropleiding)? Dan kunt u worden toegelaten nadat u met succes (een deel van) het Instroomprogramma heeft afgerond. 

 

Investering in tijd & geld

Wanneer u kiest om naast uw werk te gaan studeren, kiest u voor een investering in uzelf. Als u zich inschrijft voor de opleiding Marktanalyse betekent dit studeren van september tot februari of van februari tot juli. In deze periode moet u rekening houden met een tijdbelasting van ongeveer 20 uur per week. De colleges vinden 1 keer per week bij de ASRE plaats. De kosten zijn € 9.000,-. Het cursusgeld is inclusief syllabi, maar exclusief kosten voor studieboeken. De opleiding is vrijgesteld van btw. Kijk hier als u meer wilt weten over de ASRE-betalingsregeling en het belastingvoordeel.

 

Docenten
De ASRE zet alleen de beste docenten voor de klas. Dit zijn wetenschappers vanuit universiteiten en experts uit de praktijk. Het team aan docenten bestaat uit ongeveer 150 kern- en gastdocenten. Deze docenten tref je onder andere aan in de collegezaal als je Marktanalyse gaat volgen:

Johan ConijnMaarten DonkersPieter HooimeijerArthur MarquardHerman ten NapelWim van der PostCaroline RodenburgFrans SchilderMarcel TheebePieter TordoirPaul de Vries