Gebieds- & Vastgoedontwikkeling

Gebieds- & Vastgoedontwikkeling

Periode

11 sept 2023 t/m 29 jan 2024

Collegedag

maandag van 13.00 - 19.00 uur

Integreren gebied, gebouw en gebruiker

 

Wat bereik je met deze opleiding?
(Her)ontwikkeling in bestaande gebouwde omgeving zijn complexe en vaak langdurige processen. Deze opleiding geeft je de vaardigheden en de kennis om te kunnen functioneren als professional in dergelijke complexe processen die moeten leiden tot haalbare (master)plannen en realistische overeenkomsten.


Succesvol integreren van gebied, gebouw en gebruiker
De focus van de opleiding ligt op ontwikkelen in de bestaande stad. Naast nieuw vastgoed, is dat vooral ook een herontwikkelingsopgave. Ontwikkelen in bestaand gebied koppelt gebieds- & vastgoedontwikkeling op natuurlijke wijze. Het gaat in essentie om het vinden van nieuwe haalbare combinaties tussen gebied, gebouw en gebruik. Deze drie g’s staan centraal in de opleiding. Er wordt geleerd dat er geen eenduidige hiërarchie meer is tussen deze elementen; het ontwikkelproces kan zowel starten vanuit het gebied, het gebouw als het gebruik en de oplossing wordt gevonden door innovatief te integreren in de keten van initiatief, transformatie en exploitatie. Daarmee wordt een antwoord gegeven op zowel inhoudelijke als procesmatige vraagstukken.


"Werd voor de crisis gebiedsontwikkeling vaak aangepakt alsof het projectontwikkeling XL is, tegenwoordig zijn we genoodzaakt vastgoedontwikkeling steeds vaker op een procesmatige wijze aan te pakken. Transformatie, tijdelijk gebruik, bottom-up initiatieven maken kleinere opgaven qua complexiteit vergelijkbaar met grotere gebiedsontwikkelingen. Het is tijd om het planmatige eindbeeld in te ruilen voor een procesmatige visie die partijen verbindt en kans biedt te profiteren van het onvoorziene."

dr.ir. Gert-Joost Peek MRICS, lector Hogeschool Rotterdam en SPOTON Consulting


Optimaal studierendement

Om je optimaal te laten studeren, heeft de ASRE de opleiding opgebouwd uit hoor- en werkcolleges, een tentamen, een essay-opdracht en een centrale casusopdracht die je in groepsverband uitwerkt. Deze essentiële combinatie van leervormen zorgt ervoor dat de volgende onderwerpen optimaal worden begrepen en toegepast:

 

  • Krachtenveld van betrokken partijen
  • Organiseren van het proces, samenwerking
  • Waardesturing, duurzaamheid en exploitatie
  • Juridisch en financieel instrumentarium
  • Studiereis Berlijn


Na het succesvol afronden van het gehele programma ontvang je een diploma van de Amsterdam School of Real Estate.


Doorstromen naar MSRE

De opleiding Gebieds- & Vastgoedontwikkeling maakt deel uit van de - door de NVAO en RICS geaccrediteerde - MSRE, de Master of Science in Real Estate. Na het succesvol afronden van Gebieds- & Vastgoedontwikkeling kun je doorstromen naar het overige deel van dit masterprogramma. Voor meer informatie zie MSRE

 

 

Vrijblijvend op gesprek
Overweeg je de opleiding Gebieds- & Vastgoedontwikkeling aan de Amsterdam School of Real Estate? Kom vrijblijvend op gesprek. Met onze studieadviseur of een van onze of programma managers bespreek je jouw ideeën en kun je je vragen voorleggen. Je krijgt persoonlijk advies over je opleidingskeuze of over het financieren van de opleiding. 

 

Aanmelden & toelating

Zou je de opleiding Gebieds- & Vastgoedontwikkeling graag volgen maar heb je nog niet alles geregeld of wil je graag je afwegingen bespreken? Je kunt alvast een plaats reserveren of een persoonlijk adviesgesprek aanvragen.

Aan de hand van het gesprek, je curriculum vitae en diploma’s  wordt nagegaan of je voldoet aan de toelatingscriteria. Wanneer je bent toegelaten tot de opleiding, nodigen wij je uit u officieel in te schrijven. De inschrijving is definitief zodra het volledig ingevulde inschrijfformulier is ontvangen. Je inschrijving dient binnen te zijn voor 15 augustus.

Indien je na de uiterlijke inschrijfdatum nog wilt inschrijven, neem dan graag contact op met Lot Slatman, studieadviseur, telefoon: +316 256 417 70. Arthur Marquard, programma manager MSRE, is vooraf en tijdens de opleiding ook beschikbaar voor vragen.

 

De eisen voor toelating tot de opleiding Gebieds- & Vastgoedontwikkeling zijn:

  • Je dient in het bezit te zijn van een NVAO-erkend wo-bachelor/master diploma of aantoonbaar beschikken over gelijkwaardig opleidingsniveau op grond van erkende diploma's (te beoordelen door de examencommissie); 
  • Je dient te beschikken over ten minste twee jaar relevante werkervaring met aantoonbare verantwoordelijkheden.

Beschik je nog niet over het juiste instroomniveau (afhankelijk van werkervaring en vooropleiding)? Dan kun je worden toegelaten nadat je met succes (een deel van) het deficiëntieprogramma heb afgerond. 

Investering in tijd & geld

Wanneer je kiest om naast je werk te gaan studeren, kies je voor een investering in jezelf. Als je je inschrijft voor de opleiding Gebieds- & Vastgoedontwikkeling betekent dit studeren van september tot februari. In deze periode moet je rekening houden met een tijdbelasting van ongeveer 20 uur per week. De colleges vinden 1 keer per week bij de ASRE plaats. De kosten zijn € 9.900,- (start in collegjaar 2022-2023). Het cursusgeld is inclusief syllabi, maar exclusief kosten voor studieboeken. Een driedaagse studiereis naar Berlijn maakt onderdeel uit van de opleiding. Kosten van de studiereis bedragen € 625,-. Hier komen nog de kosten van de vlucht en het hotel bij. Lees hier over de mogelijkheden om gespreid te betalen, het LevenLangLerenKrediet of het STAP-budget.

 

Docenten
De ASRE zet alleen de beste docenten voor de klas. Dit zijn wetenschappers vanuit universiteiten en experts uit de praktijk. Het team aan docenten bestaat uit ongeveer 150 kern- en gastdocenten. De kerndocenten van de opleiding Gebieds- & Vastgoedontwikkeling zijn:

Eefje van Bommel
Cloud website Cloud vastgoedkennis
Phlip Boswinkel
Cloud website Cloud vastgoedkennis
Bas van de Griendt
Cloud website Cloud vastgoedkennis
Fred Hobma
Cloud website Cloud vastgoedkennis
Cornélie Arnouts
Cloud vastgoedkennis
Berend Hoffmann
Cloud website
Erik-Jan Hopstaken
Cloud website Cloud vastgoedkennis
Mark Moolhuizen
Cloud website Cloud vastgoedkennis
René van der Paardt
Cloud website Cloud vastgoedkennis
Gert-Joost Peek
Cloud website Cloud vastgoedkennis
Anke Wolters
Cloud website
Sven Schroots
Cloud website
Karen Quist
Cloud website


  • Matthijs Schreurs, student 2016, Gemeente Utrecht
    Ik heb met de deelname aan de opleiding Gebieds- & Vastgoedontwikkeling mijn leerdoelen méér dan bereikt. Ik heb in relatief korte tijd enorm veel opgestoken over de verschillende facetten van vastgoed- en gebiedsontwikkeling.