Vastgoedrekenen
10

Vastgoedrekenen

Periode

13 januari - 27 januari 2022

Collegedag

Donderdagen van 14.00 – 18.00

Basis rekentechnieken in vastgoedkunde
Of het nu gaat om de prijs die een koper bereid is te betalen voor een woning, het bepalen van de exploitatietermijn van een kantoor of het toetsen van een opbrengst aan de interne rendementsdoelstelling, beslissingen in de vastgoedkunde hebben altijd een financieel gevolg. Inzicht in de wijze waarop dit financieel gevolg wordt berekend is dan ook van groot belang voor professionals in het vastgoed. Alleen dan kunnen besluiten op een afgewogen manier genomen worden.

Het beheersen van vastgoedrekentechnieken is essentieel bij het nemen van een afgewogen beslissing over uw vastgoed. Als docent Vastgoedrekenen draag ik graag mijn steentje bij om de kennis die door de jaren heen in de praktijk is opgedaan over te brengen aan geïnteresseerden in dit vakgebied. Doceren aan de Amsterdam School of Real Estate biedt mij bij uitstek de gelegenheid om een brede doelgroep te bereiken.

Nabil Omari, Hoofd Grondzaken & Gebiedsontwikkeling


Inhoud & opzet
In de opleiding Vastgoedrekenen maak je kennis met de meest gebruikte rekentechnieken in vastgoedkunde en leer je deze toe te passen. Je krijgt inzicht in de onderdelen waaruit een financiële onderbouwing bestaat, je kunt de financiële onderbouwing van vastgoedprojecten beter op waarde schatten en je bent in staat zelf de meest voorkomende berekeningen te maken.

 

Aan bod komen: rekenen met rente, de tijdwaarde van geld, bruto aanvangsrendement (BAR), netto aanvangsrendement (NAR), Discounted Cash Flow (DCF), Internal Rate of Return (IRR), exit yield en verschillende exploitatieberekeningen. Daarnaast leer je hoe een ontwikkelaar rekent en waar hij op stuurt. Je berekent wanneer het interessant is om een gebouw te (her)ontwikkelen en wat de waarde is van het vastgoed voor en na herontwikkeling.

 

Uniek aan de ASRE aanpak is dat wordt gewerkt in kleine groepen waarin een ervaren vastgoeddeskundige tips geeft hoe een investeringsbeslissing in de praktijk opgesteld kan worden. Het ‘hands-on’ karakter van deze opleiding wordt verder versterkt door de beperkte groepsgrootte.


Voor wie
De opleiding Vastgoedrekenen is bestemd voor iedereen die een vastgoedberekening wil kunnen opstellen | De opleiding is bestemd voor de vastgoedprofessional die bekend is met excel en zijn rekenvaardigheid wil opfrissen | Als vooropleiding voor overige ASRE-opleidingen (Executive Education, MSRE of MRE)


Aanmelden, toelating & kosten

De opleiding Vastgoedrekenen wordt aangeboden op:

  • Donderdag 13 januari - 27 januari 2022
In deze periode moet je rekening houden met een tijdbelasting van ongeveer 8 tot 12 uur per week (inclusief colleges). De kosten zijn voor 2021 € 1.450,- en 1475,- vanaf 2022. De opleiding is vrijgesteld van btw. Kijk op de website van de belastingdienst om te bepalen of u in aanmerking komt voor teruggave.

 

 

De toelatingseisen zijn ten minste twee jaar relevante werkervaring in of voor de sector en wo/hbo werk- en denkniveau. Deelnemers dienen te beschikken over een laptop met een recente, volledige versie van Microsoft Excel.

Inschrijven is mogelijk tot 2 weken voor aanvang van de opleiding. Indien je je na de gestelde uiterlijke inschrijfdatum nog wilt inschrijven, neem dan contact op met John Verhoeven, programma manager, telefoon: 06 21487393.

 

Bouw je eigen vastgoedkennis
Deze opleiding kan onderdeel zijn van jouw persoonlijke studiepad bestaande uit meerdere korte opleidingen. Wil je met iemand van de ASRE van gedachten wisselen over welke opleidingen aansluiten bij jouw situatie, neem dan contact op met Nynke Wagenaar, studieadviseur. Een voorbeeld van een studiepad bestaande uit meerdere korte ASRE opleidingen is door de WoningBouwersNL overgenomen voor haar opleiding Projectontwikkeling Nieuwe Stijl’.

 

Docenten

De ASRE zet alleen de beste docenten voor de klas. Dit zijn wetenschappers vanuit universiteiten en experts uit de praktijk. Het team aan docenten bestaat uit ongeveer 150 kern- en gastdocenten. Deze docenten tref je onder andere aan in de collegezaal als je Vastgoedrekenen gaat volgen:

Nabil Omari
Cloud website

Swipe om meer docenten te zien.

  • Mischa Coenen, Stafmedewerker/Sr.Medewerker MJOB Zowonen, alumnus sept 2016
    Goed beheer & onderhoud begint al in de ontwerpfase van een nieuwbouw of renovatie, dus zicht op hoe projectontwikkelaars rekenen & beslissingen nemen, is een absolute toegevoegde waarde. Dit inzicht verkreeg ik door de opleiding.