Recht in de vastgoedbeleggingspraktijk
7

Recht in de vastgoedbeleggingspraktijk

Periode

Start 28 maart 2022 (instroom mogelijk tot 3 weken na de start)

Collegedag

Enkele online collegeweken en één afsluitende plenaire bijeenkomst

Recht in de Vastgoedbeleggingspraktijk krijgt begin 2022 de nieuwe naam Recht in vastgoedbeleggen. 

Een kennismaking met de belangrijkste fiscale en juridische aspecten in de vastgoedbeleggingspraktijk
Tijdens deze blended course geven toonaangevende docenten je inzicht in de fiscale en juridische (on)mogelijkheden bij de handel in en exploitatie van beleggingsvastgoed. De leidraad van deze opleiding is de dagelijkse praktijk van vastgoedbeleggers en asset managers. Zowel de fiscale wetgeving, de privaatrechtelijke regelgeving en publiekrechtelijke regelgeving als het toezichtskader komt aan bod.


In de wereld van de vastgoedbeleggingen nemen de wet- en regelgeving een belangrijke rol in. Bijna elk jaar wordt de fiscale wetgeving aangepast en worden spraakmakende uitspraken door de rechterlijke macht gedaan op het gebied van fiscaliteiten. Ook de regelgeving rond overeenkomsten en ruimtelijke ordening, die de waarde van de vastgoedbelegging kunnen beïnvloeden, vormen juridische risico’s die elke belegger tot een minimum wil beperken.


Beweeg jij je in de wereld van de vastgoedbeleggingen, dan is kennis van de diverse juridische en fiscale randvoorwaarden van wezenlijk belang om de risico’s in de praktijksituatie ten aanzien van het verwerven, ontwikkelen of bezitten van (beleggingen in) onroerende zaken in te kunnen schatten. Na het volgen van deze fundamental overzie je beter welke consequenties de wetgeving heeft op de te nemen beleggingsbeslissing.


Uniek blended karakter

Blended learning is een geïntegreerde combinatie van traditioneel contactonderwijs en ’online’ onderwijs. Het unieke blended karakter van deze opleiding biedt je als deelnemer de mogelijkheid grotendeels zelf te bepalen wanneer je deze opleiding volgt. In de eerste periode volg je de online modules met online interactie via de diverse fora en opdrachten. Afsluitend vindt er een plenaire sessie plaats bij de ASRE in Amsterdam. Tijdens deze plenaire sessie wordt er een integrale casus behandeld, zodat de kennis en ervaring van zowel docenten als studenten optimaal wordt benut. De brug slaan tussen theorie en praktijk staat hierbij centraal. Interactie, toepassing en perspectief vanuit diverse disciplines zorgen hierbij voor maximaal leerrendement.


Voor wie
De opleiding is geschikt voor vastgoedprofessionals die zich bezighouden met beleggen in (in)direct vastgoed of te maken krijgen met andere partijen die beleggen in vastgoed.

 

Aanmelden, toelating & kosten
Wanneer je je inschrijft voor de opleiding Recht in de vastgoedbeleggingspraktijk betekent dit dat je vanaf 28 maart 2022 van start kan gaan met deze blended course en op 27 mei 2022 een afsluitende plenaire sessie bijwoont bij de ASRE. In deze periode moet je rekening houden met een tijdbelasting van ongeveer 2 tot 4 uur per week. De kosten zijn € 925,-. De opleiding is 7 PE-punten waard. De opleiding is vrijgesteld van btw. Kijk op de website van de belastingdienst om te bepalen of je in aanmerking komt voor teruggave.


De toelatingseisen zijn wo/hbo werk- en denkniveau.


Inschrijven is mogelijk tot 3 weken na aanvang van de opleiding via het online inschrijfformulier. Indien je je na de gestelde uiterlijke inschrijfdatum nog wilt inschrijven, neem dan contact op met Stephanie Morssinkhof, manager Blended Courses, telefoon: 020 - 6681129


Docenten
De ASRE zet alleen de beste docenten voor de klas. Dit zijn wetenschappers vanuit universiteiten en experts uit de praktijk. Het team aan docenten bestaat uit ongeveer 150 kern- en gastdocenten. Deze docenten tref je onder andere aan in de collegezaal als je de Fundamental Recht in de vastgoedbeleggingspraktijk gaat volgen:

mr. Jeroen Elink Schuurman MRE, mr. Steven Lucas MRE,

 

 

Steven Lucas
Cloud website
Gerben Markink
Cloud website Cloud vastgoedkennis
Jeroen Elink Schuurman
Cloud website
Hans op 't Veld
Cloud website Cloud vastgoedkennis
Wendy Verschoor
Cloud website Cloud vastgoedkennis
Cornélie Arnouts
Cloud vastgoedkennis
Eefje van Bommel
Cloud website Cloud vastgoedkennis

Swipe om meer docenten te zien.

  • Martijn Dijkstra, Commercieel Directeur Tortuga Capital
    Het voordeel van het blended karakter van de opleiding is dat ik mijn uren zelf kon indelen.
  • Marieke Statema, Real Estate Consultant SuperVastgoed
    Op de laatste, plenaire dag kwam alles op een begrijpelijke manier bij elkaar. Veel kennis kreeg een plek. De casus op de laatste dag was zeer nuttig en bruikbaar in de praktijk.
  • Bert Sandberg, Head of Projects First Sponsor Group
    Deze opleiding geeft je de kennis om een betere gesprekspartner voor je omgeving te kunnen zijn.