Recht bij vastgoedbeleggen
10

Recht bij vastgoedbeleggen

Periode

Start 17 oktober 2022 (instroom mogelijk tot 3 weken na de start)

Collegedag

Enkele online collegeweken en één afsluitende plenaire bijeenkomst

 

Een kennismaking met de belangrijkste fiscale en juridische aspecten in de vastgoedbeleggingspraktijk
Tijdens deze blended course geven toonaangevende docenten je inzicht in de fiscale en juridische (on)mogelijkheden bij de handel in en exploitatie van beleggingsvastgoed. De leidraad van deze opleiding is de dagelijkse praktijk van vastgoedbeleggers, commercieel managers, adviseurs, financial controllers, relatiemanagers, portfoliomanagers en asset managers. Zowel de fiscale wetgeving, de privaatrechtelijke regelgeving en publiekrechtelijke regelgeving als het toezichtskader komt aan bod.


Bij vastgoedbeleggingen spelen wet- en regelgeving een belangrijke rol. Wijzigingen in fiscale wetgeving kunnen verstrekkende gevolgen hebben. Daarnaast is het van belang om bij verschillende investeringsvormen van vastgoedprojecten goed voor ogen te hebben welk type vastgoedbelegger je mee te maken hebt. De wijze van zowel juridische als fiscale structurering hangt hier sterk mee samen. Ook de regels voor overeenkomsten en ruimtelijke ordening, die de waarde van de vastgoedbelegging sterk beïnvloeden, vormen juridische risico’s die elke belegger tot een minimum wil beperken.

Beweeg jij je in de wereld van de vastgoedbeleggingen, dan is kennis van de diverse juridische en fiscale randvoorwaarden van wezenlijk belang om de risico’s in de praktijksituatie ten aanzien van het verwerven, ontwikkelen of bezitten van (beleggingen in) onroerende zaken in te kunnen schatten. Na het volgen van deze fundamental overzie je beter welke consequenties de wetgeving heeft op de te nemen beleggingsbeslissing.


Uniek blended karakter

Blended learning is een geïntegreerde combinatie van traditioneel contactonderwijs en ’online’ onderwijs. Het unieke blended karakter van deze opleiding biedt je als deelnemer de mogelijkheid grotendeels zelf te bepalen wanneer je deze opleiding volgt. In de eerste periode volg je de online modules met online interactie via de diverse fora en opdrachten. Afsluitend vindt er een plenaire sessie plaats bij de ASRE in Amsterdam. Tijdens deze plenaire sessie wordt er een integrale casus behandeld, zodat de kennis en ervaring van zowel docenten als studenten optimaal wordt benut. De brug slaan tussen theorie en praktijk staat hierbij centraal. Interactie, toepassing en perspectief vanuit diverse disciplines zorgen hierbij voor maximaal leerrendement.


Voor wie
De opleiding is geschikt voor vastgoedprofessionals die zich bezighouden met beleggen in (in)direct vastgoed of te maken krijgen met andere partijen die beleggen in vastgoed.

 

Aanmelden, toelating & kosten
Wanneer je je inschrijft voor de opleiding Recht bij vastgoedbeleggen betekent dit dat je vanaf 28 maart 2022 van start kan gaan met deze blended course en op 3 juni 2022 een afsluitende plenaire sessie bijwoont bij de ASRE (week van 27 mei is vrij vanwege Hemelvaart). In deze periode moet je rekening houden met een tijdbelasting van ongeveer 2 tot 4 uur per week. De kosten zijn € 925,-. De opleiding is 10 PE-punten waard. De opleiding is vrijgesteld van btw. Kijk op de website van de belastingdienst om te bepalen of je in aanmerking komt voor teruggave.


De toelatingseisen zijn wo/hbo werk- en denkniveau.


Inschrijven is mogelijk tot 3 weken na aanvang van de opleiding via het online inschrijfformulier. Indien je je na de gestelde uiterlijke inschrijfdatum nog wilt inschrijven, neem dan contact op met Stephanie Morssinkhof, manager Blended Courses, telefoon: 020 - 6681129


Docenten
De ASRE zet alleen de beste docenten voor de klas. Dit zijn wetenschappers vanuit universiteiten en experts uit de praktijk. Het team aan docenten bestaat uit ongeveer 150 kern- en gastdocenten. Deze docenten tref je onder andere aan in de collegezaal als je de Fundamental Recht bij vastgoedbeleggen gaat volgen:

mr. Jeroen Elink Schuurman MRE, mr. Steven Lucas MRE,

 

 

Steven Lucas
Cloud website
Gerben Markink
Cloud website Cloud vastgoedkennis
Jeroen Elink Schuurman
Cloud website
Hans op 't Veld
Cloud website Cloud vastgoedkennis
Wendy Verschoor
Cloud website Cloud vastgoedkennis
Cornélie Arnouts
Cloud vastgoedkennis
Eefje van Bommel
Cloud website Cloud vastgoedkennis

Swipe om meer docenten te zien.