Inleiding Waarderen
7

Inleiding Waarderen

Periode

vanaf 12 oktober 2020, instroom mogelijk tot 3 weken na aanvang van de opleiding

Collegedag

Enkele online collegeweken en één afsluitende plenaire bijeenkomst

Het beoordelen van vastgoedwaarderingen

Het waarderen van vastgoed is geen exacte wetenschap. Wees daarom waakzaam als het gaat om de kwaliteit en onderbouwing van vastgoedwaarderingen. Verschillende actoren moeten regelmatig een oordeel over de waarde van vastgoed vellen. Dit gebeurt met behulp van kengetallen, maar vaak ook in de vorm van een taxatierapport dat door een onafhankelijke taxateur is opgesteld. Daarbij is steeds de vraag waarop de taxatie is gebaseerd. Het kunnen lezen en kritisch beoordelen van een vastgoedwaardering en een taxatierapport is een onmisbare competentie voor vastgoedprofessionals. In deze blended opleiding, een combinatie van online en persoonlijk onderwijs, maak je kennis met de fundamentals op het gebied van vastgoedwaarderen. De opleiding stelt je in staat om een rapportage kritisch te beoordelen en geeft inzicht in hoe je zorgvuldig een taxatieopdracht kan formuleren om de juiste output te krijgen.

 

Uniek blended  karakter

Het unieke blended karakter van deze opleiding biedt je als deelnemer de mogelijkheid grotendeels zelf te bepalen wanneer je deze opleiding volgt. In de eerste periode volg je de online modules met online interactie via de diverse fora en opdrachten. Afsluitend vindt er een plenaire sessie plaats bij de ASRE in Amsterdam. Tijdens deze sessie wordt er een integrale casus behandeld, zodat de kennis en ervaring van zowel docenten als studenten optimaal wordt benut. De brug slaan tussen theorie en praktijk staat hierbij centraal. 

 

Inhoud & Opzet

Met uitzondering van de plenaire sessie volg je het programma online. Dit programma bestaat uit vier online modules. In de vier online modules maak je kennis met de verschillende aspecten van vastgoedwaarderingen zodat je kritisch je oordeel kunt vellen over een waardering. In de modules komen onder andere: het belang van waarderen en economische principes van waarderen, standaardisatie en waardebegrippen, waarderingsmethoden, nauwkeurigheid bij waarderingen, beschikbaarheid van data, ontwikkelingen belicht vanuit verschillende gebruikers en het taxatierapport aan bod.

 

Voor wie?

De opleiding Inleiding Waarderen is interessant voor iedereen die te maken heeft met vastgoedwaarderingen en inzicht wil verkrijgen in de totstandkoming daarvan. Zij zijn onder andere werkzaam bij beleggers, financiers, makelaars, woningcorporaties, overheden en adviesbureaus.

 

Aanmelden, toelating & kosten

Wanneer je je inschrijft voor de opleiding Inleiding Waarderen betekent dit dat je vanaf 12 oktober 2020 van start kunt gaan met onze blended opleiding en op 11 december een afsluitende plenaire sessie bijwoont bij de ASRE. In deze periode moet je rekening houden met een tijdbelasting van ongeveer 2 tot 4 uur per week. De kosten voor deze Blended Course bedragen €895,-. De opleiding is 7 PE-punten waard. De opleiding is vrijgesteld van btw. Kijk op de website van de belastingdienst om te bepalen of je in aanmerking komt voor teruggave.

 

De toelatingseisen zijn ten minste twee jaar relevante werkervaring in of voor de sector en wo/hbo werk- en denkniveau.

 

Instroom is mogelijk tot en met drie weken na aanvang van de opleiding via het online inschrijfformulier. Indien je je na de gestelde uiterlijke inschrijfdatum nog wilt inschrijven, neem dan contact op met Stephanie Morssinkhof, manager Blended Courses, telefoon: 020 668 1129 of s.morssinkhof@asre.nl.

 

Docenten

De ASRE zet alleen de beste docenten voor de klas. Dit zijn wetenschappers vanuit universiteiten en experts uit de praktijk. Het team aan docenten bestaat uit ongeveer 150 kern- en gastdocenten. Deze docenten tref je onder andere aan op de online leeromgeving als je Inleiding Waarderen gaat volgen: Sake van den Berg, Rogier van der Hijden, Yucel Unlu, Toon van Hulst en verder

Peter van GoolTheo KlarenbeekArthur MarquardMarcel TheebeJan VisAd HeemanMieke PaelinckBaldwin PoolmanWendy Verschoor