Inleiding Fundmanagement
7

Inleiding Fundmanagement

Periode

15 okt t/m 14 dec 2018

Collegedag

Diverse online collegeweken en één afsluitende plenaire bijeenkomst

De vertaalslag van de strategie van internationale vastgoedbeleggingsfondsen naar het nationaal property- en assetmanagement

 

De beleggingswereld is in hoog tempo internationaler en diverser geworden. Dit vraagt om meer kennis over de marktparticipanten, hun wensen en eisen. Om een goede gesprekspartner te kunnen zijn voor deze partijen is het noodzakelijk om te weten wat het denk- en beslissingsproces is.


De ASRE-opleiding Inleiding Fundmanagement biedt u een goede mogelijkheid om kennis te maken met hoe u de eisen en wensen van (internationale) vastgoedbeleggingsfondsen kunt doorgronden en vertalen naar uw eigen beleid en bedrijfsvoering. Dit vereenvoudigt het ontwikkelen van relaties, zorgt voor aansluiting op de internationale praktijk, verlaagt kosten en verhoogt uiteindelijk de kwaliteit van producten.

 

Uniek blended  karakter

Het unieke blended karakter van deze opleiding biedt u als deelnemer de mogelijkheid grotendeels zelf te bepalen waar, wanneer en in welk tempo u deze opleiding volgt. Over een periode van enkele weken rondt u wekelijks een deel van de online modules af. In de laatste week zal er een afsluitend college bij de ASRE in Amsterdam plaatsvinden. In dit laatste college wordt een opdracht met betrekking tot het onderwerp gepresenteerd en behandeld onder leiding van een inhoudsdeskundige. Kennis en ervaring van studenten wordt tijdens dit afsluitende college zo veel mogelijk benut en uitgebreid in de vorm van kennisdeling en interactie.

 

Inhoud & Opzet

De eerste 7 weken volg je het programma online. Dit programma bestaat uit vier online modules. In de vier online modules maak je kennis met de verschillende aspecten van fundmanagement zodat je de verschillende manieren waarop beleggers alloceren, selecteren en beslissen kan begrijpen en hierop weet in te spelen. In de modules komen onder andere aan bod: de begrippenwereld van Fund Management en de actoren, het selectie- en beleggingsproces waar, naast allocatie en waarderingsbegrippen in de private en publieke markt, ook het onderwerp big data in relatie tot kansrijke beleggingen onderdeel van uitmaakt. Vervolgens wordt ingegaan op structurering, regulering en fiscaliteit, (niet-) financiele prestatiemeting & rapportage, ontwikkelingen op gebied van duurzaamheid die van invloed zijn voor beleggersstrategieën, corporate governance standaarden en de valkuilen van beleggingsproposities.

 

Voor wie?

Deze opleiding is voor u interessant wanneer u benieuwd bent naar de veranderde strategieën van (inter)nationale vastgoedbeleggingsfondsen en wanneer u een gesprekspartner voor vastgoedbeleggingsfondsen wilt kunnen zijn op het gebied van asset- en investment management.

 

Aanmelden, toelating & kosten
Wanneer u zich inschrijft voor de opleiding Inleiding Fundmanagement betekent dit dat u vanaf 15 oktober 2018 van start kan gaan met deze blended course en op 14 december 2018 een afsluitende plenaire sessie bijwoont bij de ASRE. In deze periode moet u rekening houden met een tijdbelasting van ongeveer 2 tot 4 uur per week. De kosten zijn € 745,-. De opleiding is 7 PE-punten waard. De opleiding is vrijgesteld van btw. Kijk op de website van de belastingdienst om te bepalen of u in aanmerking komt voor teruggave.


Inschrijven is mogelijk tot 3 weken na aanvang van de opleiding via het online inschrijfformulier. Indien u zich na de gestelde uiterlijke inschrijfdatum nog wilt inschrijven, neem dan contact op met Stephanie Morssinkhof, Projectleider Blended Learning, telefoon: 020 - 6681129Docenten

De ASRE zet alleen de beste docenten voor de klas. Dit zijn wetenschappers vanuit universiteiten en experts uit de praktijk. Het team aan docenten bestaat uit ongeveer 150 kern- en gastdocenten.


Deze docenten treft u onder andere aan in de collegezaal als u Inleiding Fundmanagement gaat volgen: drs. Marije Braam-Mesken,

Fred HuibersHans Op 't VeldMarleen Bikker-BekkersJeroen LokerseHein VermeulenArjan KnibbeWendy Verschoor