Woningontwikkeling
21

Woningontwikkeling

Periode

10 maart t/m 21 april 2021

Collegedag

woensdagen van 14.00 – 18.00 uur

De markt vraagt om maatwerk

De woningmarkt laat al enkele jaren een stijgende lijn zien. Door de geringe nieuwbouw in de afgelopen jaren is de woningvraag groot, met name in de steden. De historisch lage rente maakt het financieren van een koopwoning betaalbaar voor velen; de stijgende woningprijzen maken het kopen echter weer onhaalbaar voor anderen. Welke factoren beïnvloeden de huidige woningontwikkeling? Van grote nieuwe locaties (VINEX) is geen sprake meer. Nieuwbouw vindt vooral plaats in bestaand bebouwd gebied en zal zich daarin moeten voegen. Aansluiten bij de behoeften van de doelgroep wordt belangrijker, maar doelgroepen kennen steeds meer differentiatie. Nieuwbouw in bestaand gebied brengt een veelheid aan bestaande belangen en wellicht ook weerstand met zich mee. Hoe krijg je als professional in de publieke, private en not for profitsector grip op de woningvraag? Hoe vertaal je die naar sterke concepten en hoe optimaliseer je het financieel en maatschappelijk rendement?


De opleiding Woningontwikkeling biedt handvatten om de ontwikkeling van nieuwe woningen optimaal af te stemmen op een veranderende omgeving.


Optimaal rendement

De ASRE heeft de opleiding opgebouwd uit interactieve colleges en een casusopdracht die je in groepsverband uitwerkt. Deze essentiële combinatie van onderwijsvormen zorgt ervoor dat je de leerdoelen optimaal begrijpt en kunt toepassen. Er is veel aandacht voor eigen kennis en persoonlijke vaardigheden. Onderdelen die aan de orde komen zijn onder meer:


 

  • Woningontwikkeling als onderdeel van een (bestaande) stad
  • Doelgroepen en hun vraag
  • Van vraag naar concept
  • Procesgang, belanghebbenden en omgevingsfactoren
  • Groepsopdracht rondom het bestaansrecht van een woningontwikkeling
Na het succesvol afronden van de opleiding ontvang je een certificaat van de Amsterdam School of Real Estate.

 


Voor wie?

De opleiding is gericht op direct betrokkenen zoals Projectontwikkelaars | Financiers | Corporaties | Adviseurs | Bouwers | Beleidsmakers


Aanmelden, toelating & kosten

Je kunt je inschrijven voor de opleiding Woningontwikkeling voor het voorjaar van 2021. De opleiding wordt aangeboden in de periode van 10 maart tot en met 21 april; in totaal 6 middagen van 14.00 – 18.00 uur (Let op, de eerste collegedag begint om 13.00 uur en er is 1 collegevrije middag op 14 april om aan de case te werken). Je moet rekening houden met een tijdsbelasting van ongeveer 8 uur per week (inclusief colleges). De kosten zijn € 2.250,- (inclusief studiemateriaal). De opleiding is vrijgesteld van btw. Kijk op de website van de belastingdienst om te bepalen of je in aanmerking komt voor teruggave.

 

De toelatingseisen zijn ten minste twee jaar relevante werkervaring in of voor de sector en wo/hbo werk- en denkniveau.

 

Inschrijven is mogelijk tot 1 week voor aanvang van de opleiding via het online inschrijfformulier. Indien je je na de gestelde uiterlijke inschrijfdatum nog wilt inschrijven, neem dan contact op met Peter Tempelman, programma manager EE, telefoon: 06 347 780 26

 

Het programma, de kosten en data  zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 

Bouw je eigen vastgoedkennis
Deze opleiding kan onderdeel zijn van jouw persoonlijke studiepad bestaande uit meerdere korte opleidingen. Wil je met iemand van de ASRE van gedachten wisselen over welke opleidingen aansluiten bij jouw situatie, neem dan contact op met Nynke Wagenaar, studieadviseur. Een voorbeeld van een studiepad bestaande uit meerdere korte ASRE opleidingen is door de WoningBouwersNL overgenomen voor haar opleiding ‘Projectontwikkeling Nieuwe Stijl’.


Docenten

De ASRE zet alleen de beste docenten voor de klas. Dit zijn wetenschappers vanuit universiteiten en experts uit de praktijk. Het team aan docenten bestaat uit ongeveer 150 kern- en gastdocenten.


Deze docenten tref je onder andere aan in de collegezaal als je Woningontwikkeling gaat volgen: Christine Oude Veldhuis (Leye Nansen BV), S. Vandist (Trinity Consult BVBA), ir. M. Luisman (SVP Architectuur en Stedenbouw) en R. Kalt (Gemeente Soest)

Christine Oude-Veldhuis