Photocredits: Seema Jurhawan
33

Toekomstbestendig retailvastgoed

Periode

17 sep t/m 17 dec 2019

Collegedag

Dinsdagen van 14.00 - 18.00 uur

Nieuwe contouren voor stedelijk retailvastgoed
Retailvastgoed verbindt economie, ruimte en ondernemerschap. Daarom is toekomstbestendig retailvastgoed van groot belang voor de dynamiek en de identiteit van de stad en van wijken. Als gevolg van internet en veranderend koopgedrag staan winkels echter onder druk en is het aantal winkels sterk gedaald. Dit maakt het vormgeven van het ruimtelijk detailhandelsbeleid en dat van toekomstbestendig retailvastgoed complexer en risicovoller dan voorheen.

 

Daar tegenover staat dat winkelen nog steeds een favoriete bezigheid van mensen is. Als wordt voldaan aan eisen van draagvlak, locatie, ondernemerschap en identiteit van de plek, kunnen winkelgebieden nog steeds floreren. Het begrip ‘waarde van retailvastgoed’ heeft echter een nieuwe, uitdagende betekenis gekregen waarin gebruikers en consumenten bepalend zijn geworden. Voor vastgoedprofessionals betekent dit dat zij steeds meer in samenwerking met andere disciplines antwoorden moeten formuleren voor de uitdagingen die het retailvastgoed biedt.

 

Kennis van retailvastgoed en de ruimtelijke en economische context is daarbij onontbeerlijk. De opleiding reikt daarom handvatten aan vanuit verschillende vakgebieden, die gespecialiseerd zijn in retail, ruimte en vastgoed. De wisselwerking tussen deze vakgebieden en de uitwisseling van kennis rond een praktijkgerichte casus, vormt de rode draad van de opleiding.

 

Optimaal studierendement
Om je optimaal te laten studeren, heeft de ASRE de opleiding opgebouwd uit interactieve colleges en een casusopdracht die je in groepsverband uitwerkt. Deze essentiële combinatie van onderwijsvormen zorgt ervoor dat je de leerdoelen van de volgende modules optimaal begrijpt en kunt toepassen:


• Ruimtelijk Economie en Verstedelijking
• Winkelstructuur en Lokaal Detailhandelsbeleid
• Strategische retailmarketing
• Project en Omgeving
• Onderzoek en Monitoring
• Winkelcentrummanagement en kwaliteitsverbetering

 

Na het succesvol afronden van de opleiding ontvang je een certificaat van de Amsterdam School of Real Estate.

 

Praktijkgerichte casus
De rode draad in de opleiding vormt een casusopdracht waar studenten gedurende de loop van de opleiding groepsgewijs aan werken. Het betreft de uitwerking van een toekomstscenario voor een wijkwinkelgebied.

 

Voor wie
Retailers, beleggers, asset- en property managers, beheerders, makelaars, marketeers, gemeenten en adviseurs.

 

Aanmelden, toelating & kosten
Wanneer je je inschrijft voor de opleiding Toekomstbestendig retailvastgoed betekent dit dat je in het najaar van 2019 in onze collegebanken zit. In deze periode moet je rekening houden met een tijdbelasting van ongeveer 8 à 10 uur per week (inclusief colleges). De opleiding bestaat uit zes modules, in totaal 11 middagen. Afhankelijk van het programma start een middag om 13.00 en eindigt om 17.00 uur of 18.00 uur. Let op, de eerste collegedag begint om 13.00 uur en vindt op locatie plaats. De kosten zijn € 4.250,- (inclusief studiemateriaal). De opleiding is vrijgesteld van btw. Kijk op de website van de belastingdienst om te bepalen of je in aanmerking komt voor teruggave.


De toelatingseisen zijn minimaal drie jaar relevante werkervaring in of voor de sector en wo/hbo werk- en denkniveau. Daarnaast ben je in staat kritisch op jezelf, de medestudenten én de docenten te reflecteren.


Inschrijven is mogelijk tot 2 weken voor aanvang van de opleiding. Indien je je na de gestelde uiterlijke inschrijfdatum nog wilt inschrijven, neem dan contact op met Peter Tempelman, Programmamanager Executive Education, telefoon: 06 347 780 26.


Het programma, de kosten en data zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 

Docenten
De ASRE zet alleen de beste docenten voor de klas. Dit zijn wetenschappers vanuit universiteiten en experts uit de praktijk. Het team aan docenten bestaat uit ongeveer 150 kern- en gastdocenten.

 

Deze docenten tref je onder andere aan in de collegezaal als je Toekomstbestendig retailvastgoed gaat volgen:

 

Pieter Affourtit
Frank Quix
Pieter van der Heijde
Rik Eertink
Boris van der Gijp
Jeroen Lokerse
Menno Overtoom
Caspar Wortman

 

Boris van der GijpCaspar WortmannPieter AffourtitJeroen Lokerse