Photocredits: Seema Jurhawan
opleidingsoverzicht

advies & contact

Peter Tempelman100x145
Peter Tempelman
33

Toekomstbestendig retailvastgoed

Periode

in ontwikkeling

Nieuwe contouren voor stedelijk retailvastgoed
Retailvastgoed verbindt economie, ruimte en ondernemerschap. Daarom is toekomstbestendig retailvastgoed van groot belang voor de dynamiek en de identiteit van de stad en van wijken. Als gevolg van internet en veranderend koopgedrag staan winkels echter onder druk en is het aantal winkels sterk gedaald. Dit maakt het vormgeven van het ruimtelijk detailhandelsbeleid en dat van toekomstbestendig retailvastgoed complexer en risicovoller dan voorheen.

 

Daar tegenover staat dat winkelen nog steeds een favoriete bezigheid van mensen is. Als wordt voldaan aan eisen van draagvlak, locatie, ondernemerschap en identiteit van de plek, kunnen winkelgebieden nog steeds floreren. Het begrip ‘waarde van retailvastgoed’ heeft echter een nieuwe, uitdagende betekenis gekregen waarin gebruikers en consumenten bepalend zijn geworden. Voor vastgoedprofessionals betekent dit dat zij steeds meer in samenwerking met andere disciplines antwoorden moeten formuleren voor de uitdagingen die het retailvastgoed biedt.

 

Kennis van retailvastgoed en de ruimtelijke en economische context is daarbij onontbeerlijk. De opleiding reikt daarom handvatten aan vanuit verschillende vakgebieden, die gespecialiseerd zijn in retail, ruimte en vastgoed.

 

• Ruimtelijke economie en verstedelijking
• Winkelstructuur en lokaal detailhandelsbeleid
• Strategische retailmarketing
• Project en omgeving
• Onderzoek en monitoring
• Winkelcentrummanagement en kwaliteitsverbetering

 

Voor wie
Retailers, beleggers, asset- en property managers, beheerders, makelaars, marketeers, gemeenten en adviseurs. De toelatingseisen zijn minimaal drie jaar relevante werkervaring in of voor de sector en wo/hbo werk- en denkniveau. Daarnaast ben je in staat kritisch op jezelf, de medestudenten én de docenten te reflecteren.


De opleiding is in ontwikkeling. Heb je vragen? Neem dan contact op met Peter Tempelman, programma manager Executive Education, telefoon: 06 347 78 026.