Strategie voor Gebiedsontwikkeling
28

Strategie voor Gebiedsontwikkeling

Periode

30 september- 2 december 2022

Collegedag

vrijdag van 13.30 - 17.15

Een even interessante als moeilijke opgave bij gebiedsontwikkeling is het opstellen van een ontwikkelingsstrategie in een vroege fase. Deze opleiding ontrafelt de complexiteit van dit vraagstuk met als concreet doel om tot een stappenplan te komen dat richting geeft aan een langdurig gebiedsontwikkelingsproces.

In de initiatieffase van gebiedsontwikkeling worden veel vraagstukken gebundeld, zo moeten een processtrategie en een financiële strategie worden opgesteld. Er moet maatschappelijk draagvlak worden gecreëerd. Een koppeling met diverse beleidsvelden is noodzakelijk. Dit alles moet juridisch worden ingebed. Specialistische kennis over deelvraagstukken is wel voorhanden maar het bij elkaar brengen is een vak apart. Inzicht in de context waarin verschillende actoren opereren is onontbeerlijk voor een realistisch verwachtingspatroon.

Het doel van de opleiding is niet alleen het uitstippelen van een stappenplan voor een gebiedsontwikkelingsproces, maar ook het aanleren van vaardigheden om samen te werken met partijen met uiteenlopende belangen. Deze partijen komen zelf aan het woord en het programma biedt ruimte om samen met hen en de andere deelnemers oplossingen te zoeken om gebiedsontwikkeling in een hogere versnelling te brengen.

Voor wie?
De opleiding is bestemd voor iedereen die betrokken is bij complexe gebiedsontwikkelingen. Deze kunnen variëren van grootschalige projecten tot kleinschalige gebieden waar een versnelling van de woningbouwopgave de uitdaging is.

 

Aanmelden, toelating & kosten
De opleiding wordt aangeboden van 30 september tot en met 2 december 2022. Als de opleiding al vol is, neem dan even contact met ons op. Wanneer je je inschrijft voor de opleiding Strategie voor gebiedsontwikkeling moet je in de collegeperiode rekening houden met een tijdsbelasting van ongeveer acht uur per week (inclusief colleges). De opleiding bestaat uit acht vrijdagen van 13.30 – 17.15 uur. De kosten zijn € 3.200,- (inclusief studiemateriaal). Meer informatie over het krijgen van een subsidie? Ga naar het STAP-budget.

De toelatingseisen zijn ten minste twee jaar relevante werkervaring in of voor de sector en wo/hbo werk- en denkniveau. Inschrijven is mogelijk tot twee weken voor aanvang van de opleiding

Indien je je na de gestelde uiterlijke inschrijfdatum nog wilt inschrijven, neem dan contact op met John Verhoeven, programma manager Executive Education.

 

Bouw je eigen vastgoedkennis
Deze opleiding kan onderdeel zijn van jouw persoonlijke studieroute bestaande uit meerdere korte opleidingen. Wil je met iemand van de ASRE van gedachten wisselen over welke opleidingen aansluiten bij jouw situatie, neem dan contact op met John Verhoeven, programma manager EE, telefoon: 06 214 87 393.

Docenten
De ASRE zet alleen de beste docenten voor de klas. Dit zijn wetenschappers van universiteiten en experts uit de praktijk. Het team aan docenten bestaat uit ongeveer 150 kern- en gastdocenten.

Deze docenten tref je onder andere aan in de collegezaal als je strategie voor gebiedsontwikkeling gaat volgen: Co Verdaas, Gert Joost Peek, Lennert Middelkoop, Theo Stauttener en anderen

Gert Joost Peek
Cloud website Cloud vastgoedkennis
Phlip Boswinkel
Cloud website Cloud vastgoedkennis
Erik-Jan Hopstaken
Cloud website Cloud vastgoedkennis

Swipe om meer docenten te zien.