Locatieontwikkeling & grondexploitatie
28

Locatieontwikkeling & grondexploitatie

Periode

19 okt / 14 dec 2022 (VOL)

13 jan t/m 10 maart 2023

Collegedag

vrijdagen van 13.30 - 17.15 uur

Eigentijds een gebied ontwikkelen

De praktijk van stedelijke ontwikkeling is sterk in beweging. Eerst deed de financiële crisis de woningmarkt stokken, nu is er een enorme vraag naar woningen, vooral in de stad. Wat is de manier om (binnen) stedelijke ontwikkeling op gang te brengen en te houden en zijn er inzichten en methoden, die ook in post-crisis tijd relevantie hebben? Moeten we op zoek naar een andere organisatie van gebiedsontwikkeling? Een organisatie, die beter aansluit op de veranderende ruimtevraag in de huidige economie en bij de demografische ontwikkeling, waardoor we minder gevoelig worden voor plotselinge marktbewegingen en er sneller op kunnen reageren.

 

De opleiding beslaat acht dagdelen. Locatie is de ASRE te Amsterdam tenzij anders vermeld. De opleiding kenmerkt zich door veel ruimte voor interactie. Naast hand-outs van presentaties en literatuur bieden de docenten veel ruimte voor discussie. In de opleiding ga je aan de hand van een casus aan de slag met de kernvragen van gebiedsontwikkeling: hoe creëer je een goede omgeving en welke eisen stel je aan het ontwerp? We kijken naar de mogelijkheden die wet- en regelgeving biedt en naar de financierbaarheid van een gebiedsontwikkeling. De casus is hierbij leidend. De uitwerking van deze casus, die in kleine groepen wordt uitgewerkt, wordt op de laatste dag van de opleiding gepresenteerd en besproken met docenten en medestudenten .

"Veerkrachtig gebied ontwikkelen betekent over de traditionele schotten in de tijd en tussen disciplines heen organiseren. Deze opleiding biedt je hier concrete handvatten voor."

dr.ir. G.J. (Gert-Joost) Peek MRICS

 

 

Voor wie?

De opleiding is gericht op direct betrokkenen bij uitvoering en initiatie van stedelijke gebiedsontwikkeling en zij die hiervoor kaders creëren, zoals:

  • Gemeente ambtenaren van grondbedrijven, diensten stedelijke ontwikkeling en economie;
  • Vastgoedprofessionals in de projectontwikkeling, beleggingen, sociale woningbouw en advies;
  • Stadmakers die vanuit het gebruik gebieden ontwikkelen.

 

Aanmelden, toelating & kosten

Je kunt je inschrijven voor de opleiding Locatieontwikkeling & grondexploitatie welke wordt aangeboden met startdatum 13 januari 2023. Wanneer je je inschrijft voor de opleiding Locatieontwikkeling & grondexploitatie moet je in de collegeperiode rekening houden met een tijdbelasting van ongeveer 8 uur per week (inclusief colleges). De opleiding bestaat uit acht vrijdagen in de middag van 13:30 tot 17:15 uur.  De kosten zijn € 3.250,- (inclusief studiemateriaal). Meer informatie over het krijgen van een subsidie? Ga naar het STAP-budget.


De toelatingseisen zijn ten minste twee jaar relevante werkervaring in of voor de sector en wo/hbo werk- en denkniveau.

 

Inschrijven is mogelijk tot 2 weken voor aanvang van de opleiding. Indien je je na de gestelde uiterlijke inschrijfdatum nog wilt inschrijven, neem dan contact op met John Verhoeven, programmamanager Executive Education, telefoon: 06 2148 7393.

 

Bouw je eigen vastgoedkennis
Deze opleiding kan onderdeel zijn van jouw persoonlijke studiepad bestaande uit meerdere korte opleidingen. Wil je met iemand van de ASRE van gedachten wisselen over welke opleidingen aansluiten bij jouw situatie, neem dan contact op met John Verhoeven, programma manager EE, telefoon: 06 214 87 393. Een voorbeeld van een studiepad bestaande uit meerdere korte ASRE opleidingen is door de WoningBouwersNL overgenomen voor haar opleiding Projectontwikkeling Nieuwe Stijl’.

 


Docenten

De ASRE zet alleen de beste docenten voor de klas. Dit zijn wetenschappers vanuit universiteiten en experts uit de praktijk. Het team aan docenten bestaat uit ongeveer 150 kern- en gastdocenten.


Deze docenten tref je onder andere aan in de collegezaal als je Locatieontwikkeling & grondexploitatie gaat volgen: H. (Hans) Karssenberg, drs. T. (Theo) Stauttener, J.A.M. (Joop) van den Brand en verder:


Swipe om meer docenten te zien.