Integrale exploitatiesturing voor woningcorporaties
28

Integrale exploitatiesturing voor woningcorporaties

Periode

7 okt t/m 16 dec 2022

Collegedag

vrijdag van 13:45 - 17:30 uur

Meer grip op de exploitatie van de woningportefeuille


De opgaven voor corporaties stapelen zich snel op. Meerdere doelstellingen strijden om voorrang. Hoe organiseer je in dit spanningsveld de exploitatie en maak je gelijktijdig de forse ambities haalbaar? De opgaven waar corporaties voor staan zijn niet alleen snel in omvang toegenomen maar komen ook gelijktijdig. Een forse investeringsopgave in duurzaamheid en nieuwbouw komt gelijk met de noodzaak meer op leefbaarheid, weerbaarheid en betaalbaarheid te sturen. En dat ook nog eens in een tijd van sterk stijgende kosten en een onzekere woningmarkt.

Een stapeling van beleidsdoelen vereist een organisatie die gekenmerkt wordt door een integrale aanpak. Maatschappelijke en zakelijke vraagstukken kunnen niet langer los van elkaar benaderd worden. Een professionele exploitatie is de onmisbare verbindende schakel daartussen.

De opleiding stelt deelnemers in staat een verbinding te leggen tussen strategische en tactische doelstellingen, om daarmee binnen de eigen organisatie een actieve bijdrage te leveren aan de professionalisering van de exploitatie.

Interactief
De onderwijsvorm is uitdagend en sterk interactief. Omdat het verbinden van meervoudige vraagstukken in de exploitatie bij corporaties nog volop in ontwikkeling is, wordt de nodige ruimte gemaakt voor het verkennen van nieuwe inzichten en mogelijke oplossingen. Ook wordt inspiratie gezocht bij andere sectoren die ervaring hebben met een integrale sturing.

 

Optimaal rendement
Om je optimaal te laten studeren, heeft de ASRE de opleiding opgebouwd uit interactieve colleges en een casusopdracht die je in groepsverband uitwerkt. Deze essentiële combinatie van onderwijsvormen zorgt ervoor dat je de leerdoelen begrijpt en kunt toepassen:
• Context, organisatie en kaders
• Verandermanagement en samenwerking
• Handvatten voor exploitatiesturing

Na het succesvol afronden van de opleiding ontvang je een certificaat van de Amsterdam School of Real Estate.

 

Voor wie?
De opleiding Integrale Exploitatiesturing richt zich op directeuren, MT-leden, portefeuillemanagers, assetmanagers, programmamanagers, etc. binnen de corporatiesector.

 

Aanmelden, toelating & kosten
Je kunt je inschrijven voor de opleiding Integrale exploitatiesturing voor woningcorporaties welke wordt aangeboden met startdatum 7 oktober 2022. In deze periode moet je rekening houden met een tijdbelasting van ongeveer 8 uur per week (inclusief colleges). De opleiding bestaat uit 8 studiedagen van 13.45 – 17.30, de eerste collegedag start om 13.00 uur. De kosten zijn € 3.250,- (inclusief studiemateriaal).Meer informatie over het krijgen van een subsidie? Ga naar het STAP-budget..

Er is beperkt plaats voor studenten die niet werkzaam zijn bij een woningcorporatie. Plaatsing vindt na overleg plaats. Tevens verwachten wij ten minste twee jaar relevante werkervaring in of voor de sector en wo/hbo werk- en denkniveau. Inschrijven is mogelijk tot 2 weken voor aanvang van de opleiding.
Indien je je na de gestelde uiterlijke inschrijfdatum nog wilt inschrijven, neem dan contact op met John Verhoeven, programma manager Executive Education, telefoon: 06 2148 7393..

 

Docenten
De ASRE zet alleen de beste docenten voor de klas. Dit zijn wetenschappers vanuit universiteiten en experts uit de praktijk. Het team aan docenten bestaat uit ongeveer 150 kern- en gastdocenten.

Deze docenten tref je onder andere aan in de collegezaal als je Integrale exploitatiesturing voor woningcorporaties gaat volgen: Duco Bodewes, Johan Conijn, Rob Haans, Gaby van der Peijl, Alice Jansen-van den Tillaart, Nicole Maarsen, Batian Nieuwerth, Bart Kesselaar en Frank Kwakman.

Duco Bodewes
Cloud website
Batian Nieuwerth
Cloud website
Nicole Maarsen
Cloud website
Rob Haans
Cloud website

Swipe om meer docenten te zien.