Innovaties in de kantorenmarkt
15

Innovaties in de kantorenmarkt

Periode

29 mei, 12 juni en 19 juni 2019

Collegedag

3 woensdagen van 13.00 - 19.00 uur

Vooruit blijven ‘werken’
We bevinden ons in een revolutionair kantorentijdperk. Het (over)aanbod van kantoorruimte in Nederland is onverminderd groot. Grote verschillen in kantoorvastgoedsegmenten (top, midden en distressed kantoorvastgoed), ontwikkelingen als de dalende beroepsbevolking, ‘het nieuwe werken’ en veranderde duurzaamheidseisen zorgen voor veelzijdige vraagstukken waar zowel private- als publieke partijen mee worstelen. Dit vraagt om kennis en vaardigheden die leiden tot inventieve strategieën en slimme inzet van instrumenten voor de veranderde kantorenmarkt.

De opleiding Kantorenmarkt biedt u het actuele kader dat helpt om scherpe keuzes te maken in het gewijzigde speelveld van gebruikers, overheid, beleggers en ontwikkelaars op de kantorenmarkt. De veranderende focus op het kantoren(vastgoed) vraagt van professionals om up-to-date kennis. In de opleiding Kantorenmarkt staan een aantal thema’s centraal die u in staat stellen om een goed beeld te krijgen van de gebruikerswensen en deze te vertalen naar uw kantoorportefeuille waarbij rekening gehouden wordt met verduurzaming, juridische ruimte en de waarderingsvraagstukken van nu en in de toekomst.


Voor wie
Asset-, portefeuille- en propertymanagers | (Beleids)medewerkers grondbedrijf of vastgoedafdeling en accountmanagers van overheidsinstellingen | Kantoorgebruikers | Makelaars en adviseurs | Vastgoed(her)ontwikkelaars. 


MSRE/ Marktanalyse keuzemodule
De opleiding Innovaties in de kantorenmarkt is een keuzemodule van de MSRE-deelopleiding Marktanalyse. Na afronding krijg je een gedeeltelijke vrijstelling binnen het MSRE-programma (zie toelatingseisen).


Aanmelden, toelating & kosten
Wanneer je je inschrijft voor de opleiding Innovaties in de kantorenmarkt betekent dit dat je 29 mei, 12 juni en 19 juni 2019 in onze collegebanken zit. In deze periode moet je rekening houden met een tijdbelasting van ongeveer 12 uur per week (inclusief colleges). De opleiding bestaat uit 3 middagen van 13.00 – 19.00 uur. De eerste collegedag start om 12.15 uur. De kosten zijn € 1.575,- (inclusief studiemateriaal). De opleiding is vrijgesteld van btw. Kijk op de website van de belastingdienst om te bepalen of je in aanmerking komt voor teruggave.

De toelatingseisen zijn ten minste twee jaar relevante werkervaring in of voor de sector en wo/hbo werk- en denkniveau.

Inschrijven is mogelijk tot 1 week voor aanvang van de opleiding. Indien je je na de gestelde uiterlijke inschrijfdatum nog wilt inschrijven, neem dan contact op met Peter Tempelman, Programmamanager Executive Education, telefoon: 020 668 1129 of p.tempelman@asre.nl.

 

Docenten
De ASRE zet alleen de beste docenten voor de klas. Dit zijn wetenschappers vanuit universiteiten en experts uit de praktijk. Het team aan docenten bestaat uit ongeveer 150 kern- en gastdocenten. Deze docenten tref je onder andere aan in de collegezaal als je Innovaties in de kantorenmarkt gaat volgen: Klaas Bosma, Gerben van Dijk, Mark Feijt, Sander Paul van Tongeren en verder:

 

Maarten DonkersPatrick RuwielHans Op 't Veld
  • Sandra Heymans, Citadel-enterprices, alumnus Kantorenmarkt 2016-I
    Ik vond de opleiding heel inspirerend. Vastgoedprofessionals deelden inzichten in bv overheidsbeleid t.a.v. transformaties, fiscale aspecten & veranderende wensen van eindgebruikers, die ik in mijn eigen praktijk kan toepassen.