Asset Management voor Woningcorporaties
42

Asset Management voor Woningcorporaties

Periode

28 maart t/m 4 juli 2019

Collegedag

Donderdagen van 14.00 - 18.00 uur

Verzakelijking van vastgoedbeslissingen
Door professioneel en efficiënt asset management kan een corporatie haar kosten omlaag brengen, hogere opbrengsten realiseren en de vastgoedrisico’s beter beheersen. Aan de basis hiervan staan drie uitgangspunten:

  • Het onderscheiden van de maatschappelijke en de vastgoedeconomische rol en functie;
  • De waardering van het vastgoed op basis van marktwaarde;
  • De sturing en beoordeling van het asset management op basis van het rendement.

Doel van asset management is een marktconform rendement realiseren en de risico’s optimaal beheersen. Door de vastgoedeconomische rol te scheiden van de maatschappelijke rol is het mogelijk professionaliteit en verzakelijking in vastgoedbeslissingen te realiseren. De opleiding Asset Management voor Woningcorporaties gaat op deze onderdelen in. Marktpartijen en corporaties lichten de onderdelen toe aan de hand van best practices. Belangrijk onderdeel van de opleiding is de interne organisatie van asset management. Hoe krijgt een corporatie de verzakelijking daadwerkelijk voor elkaar? Hoe regel je het?

“Verdiepend, inspirerend en tegelijkertijd ook met twee benen in de praktijk. Wat je leert is direct toepasbaar. Met deze opleiding heb ik de perfecte basis om asset management binnen de eigen corporatie concreet handen en voeten te geven!”

Jan-Willem Sijrier, Adviseur strategisch vastgoedbeleid Mooiland

 

Optimaal rendement
Om je optimaal te laten studeren, heeft de ASRE de opleiding opgebouwd uit interactieve colleges en een casusopdracht die je in groepsverband uitwerkt. Deze essentiële combinatie van onderwijsvormen zorgt ervoor dat je de leerdoelen van de volgende modules optimaal begrijpt en kunt toepassen:

  • Asset management: context, organisatie en kaders
  • Waarderen, taxeren en rekenen
  • Instrumenten om vastgoedresultaten te verbeteren
  • Implementatie & eindcase

Na het succesvol afronden van de opleiding ontvangt u een certificaat van de Amsterdam School of Real Estate.

 

Voor wie?
Asset Managers | Managers vastgoed | Managers strategie en beleid | Gebiedsmanagers | Regiomanagers | Beleidsmedewerkers vastgoed | Die werkzaam zijn bij woningcorporaties of samenwerken met woningcorporaties.

 

Aanmelden, toelating & kosten
Je kunt je inschrijven voor de opleiding Asset Management voor Woningcorporaties welke wordt aangeboden in de periode van 28 maart t/m 4 juli 2019. In deze periode moet je rekening houden met een tijdbelasting van ongeveer 8 uur per week (inclusief colleges). De opleiding bestaat uit 4 modules, van in totaal 12 middagen van 14.00 – 18.00 uur (Let op, de eerste collegedag begint om 11.00 uur). De kosten zijn € 4.200,- (inclusief studiemateriaal). De opleiding is vrijgesteld van btw. Kijk op de website van de belastingdienst om te bepalen of je in aanmerking komt voor teruggave.

De toelatingseisen zijn ten minste twee jaar relevante werkervaring in of voor de sector en wo/hbo werk- en denkniveau. Inschrijven is mogelijk tot 2 weken voor aanvang van de opleiding.


Indien je je na de gestelde uiterlijke inschrijfdatum nog wilt inschrijven, neem dan contact op met Peter Tempelman, Programma manager Executive Education, telefoon: 06 3477 8026.

 

Docenten
De ASRE zet alleen de beste docenten voor de klas. Dit zijn wetenschappers vanuit universiteiten en experts uit de praktijk. Het team aan docenten bestaat uit ongeveer 150 kern- en gastdocenten.


Deze docenten tref je onder andere aan in de collegezaal als je Asset Management voor Woningcorporaties gaat volgen: P.A.C. (Paul) Tazelaar MRE, ir. W.F.P. Weide MRE, B. (Bas) Sievers, drs. B.A.G. Wortman MSRE, Ir. drs. A. Verkoeijen-Bruin, ir. N.Y. Peeters MRE, drs. G.J. Wolleswinkel en verder:

Johan ConijnErik-Jan HopstakenJacqueline van HamDuco BodewesCyril van den HoogenArnold PureveenKees van HartenHans Touw
  • Mischa Coenen, Stafmedewerker/Sr.Medewerker MJOB Zowonen, alumnus 2014-I
    Door het integrale beeld dat ik heb gekregen na het volgen van de opleiding, kan ik een goede sparringpartner zijn voor onze asset managers. Ik weet waarop gestuurd wordt en welke belangrijke rol onderhoud hierin speelt.