Asset Management Maatschappelijk Vastgoed
28

Asset Management Maatschappelijk Vastgoed

Periode

najaar 2018

Collegedag

van 14.00 - 18.00 uur.

Professionalisering van vastgoedbeslissingen maatschappelijk vastgoed

De manier waarop maatschappelijke organisaties (zoals zorg- en onderwijsinstellingen) omgaan met hun vastgoed verandert. Door krimpende budgetten worden scherpe keuzes tussen kerntaken en niet-kerntaken steeds belangrijker. In veel gevallen is het eigendom en de exploitatie van vastgoed geen kerntaak voor maatschappelijke organisaties. Omdat met het vastgoed vaak aanzienlijke bedragen zijn gemoeid is het strategische omgaan met de vastgoedportefeuille en de wijze waarop deze wordt gemanaged van groot belang.

 

De opleiding biedt (asset managers of vastgoedmanagers van) maatschappelijke organisaties handvatten die nodig zijn om de prestaties van het maatschappelijke vastgoed inzichtelijk te maken. Professioneel asset management stelt organisaties in staat om de kosten omlaag te brengen, hogere opbrengsten te realiseren en de vastgoedrisico’s beter te beheersen. De focus ligt op het tactische niveau van het asset management. Hierbij worden verbindingen gelegd met het strategisch niveau van portefeuillemanagement en met het operationele niveau van property management.

 

De opleiding bestaat uit colleges waarin professioneel asset management vanuit verschillende invalshoeken wordt belicht. Asset management wordt geplaatst in zowel de context van organisaties met een maatschappelijke doelstelling als in die van de ‘vastgoedpiramide’ (portefeuillemanagement – asset management – propertymanagement). Vervolgens wordt ruim aandacht besteed aan het toepassen van een aantal instrumenten die de asset manager ter beschikking staan.


Voor wie?

 

De opleiding is bedoeld voor vastgoedmanagers, beleidsmedewerkers, adviseurs werkzaam bij not for profit organisaties zoals zorginstellingen, onderwijsinstellingen, provincies, waterschappen en aan de overheid gelieerde organisaties.

 


Aanmelden en toelating

Wanneer u zich inschrijft voor de opleiding Asset Management Maatschappelijk Vastgoed betekent dit dat u negen middagen van 14.00 – 18.00 uur in onze collegebanken zit (Let op, de eerste collegedag begint om 13.00 uur). In deze periode moet u rekening houden met een tijdbelasting van ongeveer 8 uur per week (inclusief colleges). De kosten zijn € 2.650,- (inclusief studiemateriaal). De opleiding is vrijgesteld van btw. Kijk op de website van de belastingdienst om te bepalen of u in aanmerking komt voor teruggave.

 

De toelatingseisen zijn ten minste twee jaar relevante werkervaring in of voor de sector en wo/hbo werk- en denkniveau.

 

Inschrijven is mogelijk tot twee weken voor aanvang van de opleiding. Indien je je na de gestelde uiterlijke inschrijfdatum nog wilt inschrijven, neem dan contact op met Peter Tempelman, Onderwijsmanager Executive Education, telefoon: 06 347 780 26.

 


Docenten

De ASRE zet alleen de beste docenten voor de klas. Dit zijn wetenschappers vanuit universiteiten en experts uit de praktijk. Het team aan docenten bestaat uit ongeveer 150 kern- en gastdocenten.


Deze docenten tref je onder andere aan in de collegezaal als je Asset Management Maatschappelijk Vastgoed gaat volgen: mr. I. Keetell en verder:

Theo KlarenbeekClaudine van BenthumRinald van der WalJan Manschot