Actualiteiten in retailvastgoed
15

Actualiteiten in retailvastgoed

Periode

19 dec 2017 t/m 16 jan 2018

Collegedag

3 dinsdagen van 13.00 - 19.00 uur

De dynamische markt van het winkelvastgoed

De markt voor winkelvastgoed is steeds dynamischer. In 2015 en begin 2016 zijn een aantal grote en zeer bekende retailers failliet verklaard. Komt dit door het veranderende koopgedrag van de consument? Of door de vervaging tussen het on- en offline winkelen? Wat betekent het woord ‘belevenis’ eigenlijk nog voor het retailvastgoed? Deze dynamische markt vraagt om een vernieuwde strategische samenwerking van retailers, vastgoedeigenaren en overheden.

In deze opleiding nemen we de veranderingen die we kunnen verwachten als vertrekpunt en bekijken we hoe partijen kunnen voorsorteren om een vitale en aantrekkelijke winkelmarkt te houden.

Kennis van factoren die de winkelvastgoedmarkt beïnvloeden, zoals behoeften en gedrag van de consument, de vastgoedmarkt in relatie tot andere markten en de rol van de overheid, zijn hiervoor vereist. Maar ook samenwerking om te komen tot een gedeelde visie op winkelgebieden is een belangrijke succesfactor.

De opleiding Actualiteiten in retailvastgoed heeft als rode draad: hoe spelen verschillende partijen in op de actuele dynamiek in de retailsector tegen de achtergrond van de veranderende stad?

Voor wie?

De opleiding Actualiteiten in retailvastgoed is bestemd voor vastgoedprofessionals die actief zijn in het retail(vastgoed) als belegger, financier, ontwikkelaar of als corporate real estate manager. Daarnaast is de opleiding zeer geschikt voor medewerkers van overheden die zich actief met winkelgebieden bezig houden.

Aanmelden, toelating & kosten

Wanneer u zich inschrijft voor de opleiding Actualiteiten in retailvastgoed betekent dit dat u van 19 december 2017 t/m 16 januari 2018 in onze collegebanken zit. In de week van 26 december tot en met 2 januari 2018 is er vanwege de feestdagen géén college. In deze periode moet u rekening houden met een tijdbelasting van ongeveer 12 uur per week (inclusief colleges). De opleiding bestaat uit 3 middagen van 13.00 – 19.00 uur. De kosten zijn € 1.450,- (inclusief studiemateriaal). De opleiding is vrijgesteld van btw. Kijk op de website van de belastingdienst om te bepalen of u in aanmerking komt voor teruggave.

 

De toelatingseisen zijn ten minste twee jaar relevante werkervaring in of voor de sector en wo/hbo werk- en denkniveau.

Inschrijven is mogelijk tot 2 weken voor aanvang van de opleiding. Indien u zich na de gestelde uiterlijke inschrijfdatum nog wilt inschrijven, neem dan contact op met Peter Tempelman, Programmamanager Executive Education 020 668 11 29.

Boris van der GijpPieter Affourtit
  • Luc Baas, Transaction Manager / Asset Manager CBRE Global Investors | Retail, alumnus Winkelmarkt 2015-II
    De opleiding biedt een brede oriëntatie en verdiepingsslag in de wondere wereld van winkels. De unieke Nederlandse winkelstructuur maakt deze opleiding boeiend en geeft een verrijking van kennis.