Vastgoedrekenen II
14

Vastgoedrekenen II

Periode

23 juni - 7 juli 2022 VOL
Voltooi je inschrijving

Collegedag

donderdagen van 14:00 - 18:00 uur

Geavanceerde rekentechnieken om investeringen te beoordelen
Aan een investeringsbeslissing in het vastgoed gaat altijd een gedegen kwantitatieve én kwalitatieve analyse vooraf. De basisopleiding Vastgoedrekenen (en Vastgoedrekenen online) laat je kennismaken en oefenen met de meest relevante rekentechnieken. Bij Vastgoedrekenen II ligt de focus op de kwantitatieve analyse door het oefenen met rekentechnieken voor uiteenlopende investeringsbeslissingen.

 

Inhoud & opzet
Op de eerste dag worden de basisrekentechnieken opgefrist door het bespreken van enkele vraagstukken. Vervolgens komen veel voorkomende situaties aan bod waarbij het toepassen van de juiste rekentechnieken cruciaal is om een voorgenomen investering te kunnen beoordelen. Hierbij gaat het om verschillende manieren van het berekenen van het rendement en waarderingen. Je leert welke rekentechnieken je in welke situaties moet toepassen. Na het afronden van deze opleiding ben je in staat zelf de juiste kwantitatieve analyses bij uiteenlopende investeringsbeslissingen te kiezen en toe te passen. De opleiding draagt daarmee bij aan het verbeteren van de onderhandelings- en dealmakingsvaardigheden.  

 

Voor wie
De opleiding Vastgoedrekenen II is bestemd voor iedereen die de basisopleiding Vastgoedrekenen heeft afgerond.

 

Aanmelden, toelating en kosten
Houd tijdens de opleiding rekening met een tijdsbelasting van ongeveer 8 tot 12 uur per week (inclusief colleges). De kosten zijn € 1.850,-. De opleiding is vrijgesteld van btw. Kijk op de website van de belastingdienst om te bepalen of je in aanmerking komt voor teruggave.

De toelatingseisen zijn ten minste twee jaar relevante werkervaring in de sector en wo/hbo werk- en denkniveau. Daarnaast moeten zij de basisopleiding Vastgoedrekenen hebben afgerond of een certificaat hebben waaruit blijkt dat zij over de benodigde basiskennis beschikken. Deelnemers hebben een laptop nodig met een recente, volledige versie van Microsoft Excel.

Inschrijven is mogelijk tot 2 weken voor de start van de opleiding. Als je je na daarna nog wilt inschrijven, neem dan eerst contact op met programmamanager John Verhoeven (j.verhoeven@asre.nl, 06-2148 7393).

 

Bouw je eigen vastgoedkennis
Deze opleiding kan onderdeel zijn van een persoonlijke studieroute met meerdere korte opleidingen. Wil je met iemand van de ASRE van gedachten wisselen over welke opleidingen aansluiten bij jouw situatie, neem dan contact op met John Verhoeven, programmamanager, telefoon: 06 21487393. Een voorbeeld van een studiepad met verschillende korte ASRE-opleidingen is de opleiding ‘Projectontwikkeling Nieuwe Stijl’ van WoningBouwersNL.

 

Docenten
De ASRE zet alleen de beste docenten voor de klas. Dit zijn wetenschappers vanuit universiteiten en experts uit de praktijk. Het team aan docenten bestaat uit ongeveer 150 kern- en gastdocenten. Deze docent tref je onder andere in de collegezaal als je Vastgoedrekenen II gaat volgen:

Nabil Omari
Cloud website

Swipe om meer docenten te zien.