Vastgoedrekenen II
14

Vastgoedrekenen II

Periode

11 juni - 9 juli 2020

Collegedag

Donderdagen van 14:00 – 18:00 uur

Toepassen rekentechnieken in vastgoedkunde
Bij de basisopleiding ‘Vastgoedrekenen’ staat de kennismaking met de meest relevante rekentechnieken centraal. ‘Vastgoedrekenen II’ legt de focus op de toepassing van rekenvaardigheden. Na het volgen van deze opleiding heb je een goede basis om vastgoedinvesterings- en dispositiesvraagstukken op relevante onderdelen te kunnen beoordelen.

Het beheersen van vastgoedrekentechnieken is essentieel bij het nemen van een afgewogen beslissing over jouw vastgoed. Als docent Vastgoedrekenen draag ik graag mijn steentje bij om de kennis die door de jaren heen in de praktijk is opgedaan over te brengen aan geïnteresseerden in dit vakgebied. Doceren aan de Amsterdam School of Real Estate biedt mij bij uitstek de gelegenheid om een brede doelgroep te bereiken.

Nabil Omari, Hoofd Grondzaken & Gebiedsontwikkeling


Inhoud & opzet
Na een dagdeel opfrissen van de meest relevante rekentechnieken komen diverse analysemethoden in verschillende fasen van het vastgoedproces aan bod. Als vastgoedprofessional zul je in de praktijk geconfronteerd worden met diverse onderhandelingssituaties. Tijdens de opleiding zullen verschillende onderhandelingen worden gesimuleerd om de cursisten een solide basis te geven in de dagelijkse vastgoedpraktijk. Tijdens het college wordt door een ervaren vastgoeddeskundige tips gegeven hoe verschillende vastgoed-vraagstukken kunnen worden benaderd in de praktijk.

 

Voor wie
Deelnemers van andere ASRE-opleidingen (Executive Education, MSRE of MRE) | Vastgoedprofessionals die hun vastgoed-financiële beoordelingsvaardigheden willen aanscherpen | Vastgoedprofessionals met enige kennis van excel die ervaring willen opdoen in financiële rekenkunde.


Aanmelden, toelating & kosten

De opleiding Vastgoedrekenen II wordt aangeboden op 11 juni - 9 juli 2020, steeds op donderdag van 14:00 - 18:00 uur. (18 juni is er geen college vanwege de Provada.) In deze periode moet je rekening houden met een tijdbelasting van ongeveer 8 tot 12 uur per week (inclusief colleges). De kosten zijn € 1.750,- (inclusief syllabus). De opleiding is vrijgesteld van btw. Kijk op de website van de belastingdienst om te bepalen of je in aanmerking komt voor teruggave.

 

De toelatingseisen zijn ten minste twee jaar relevante werkervaring in of voor de sector en wo/hbo werk- en denkniveau. Deelnemers dienen te beschikken over een laptop met een recente, volledige versie van Microsoft Excel.

Inschrijven is mogelijk tot 2 weken voor aanvang van de opleiding. Indien je na de gestelde uiterlijke inschrijfdatum nog wilt inschrijven, neem dan contact op met Peter Tempelman, programma manager, telefoon: 020 668 1129.

 

Bouw je eigen vastgoedkennis
Deze opleiding kan onderdeel zijn van jouw persoonlijke studiepad bestaande uit meerdere korte opleidingen. Wil je met iemand van de ASRE van gedachten wisselen over welke opleidingen aansluiten bij jouw situatie, neem dan contact op met Nynke Wagenaar, studieadviseur.

 

Docenten

De ASRE zet alleen de beste docenten voor de klas. Dit zijn wetenschappers vanuit universiteiten en experts uit de praktijk. Het team aan docenten bestaat uit ongeveer 150 kern- en gastdocenten. Deze docenten tref je onder andere aan in de collegezaal als je Vastgoedrekenen gaat volgen:

Nabil Omari