Vastgoedrekenen II
opleidingsoverzicht

advies & contact

John Verhoeven100x145
John Verhoeven
14

Vastgoedrekenen II

Periode

16 juni - 30 juni 2022

Het toepassen van rekentechnieken op investeringsbeslissingen
Aan een investeringsbeslissing in het vastgoed gaat altijd een gedegen kwantitatieve én kwalitatieve analyse vooraf. In de basisopleiding ‘Vastgoedrekenen’ staat kennismaken en het oefenen met de meest relevante rekentechnieken centraal. Bij ‘Vastgoedrekenen II’ ligt de focus op de kwantitatieve analyse door het oefenen met rekentechnieken in uiteenlopende investeringsbeslissingen.

 

Inhoud & opzet
Op de eerste dag worden de basisrekentechnieken opgefrist door middel van het bespreken van enkele vraagstukken. Vervolgens komen veel voorkomende situaties aan bod waarbij het toepassen van de juiste rekentechnieken cruciaal is om een gedegen investeringsbeslissing te kunnen nemen en daaraan voorafgaand te kunnen beoordelen. De opleiding richt zich op verschillende manieren van het berekenen van het rendement en waarderingen. Je leert welke rekentechnieken je in uiteenlopende situaties kunt toepassen. Na het afronden van deze opleiding ben je in staat zelf de juiste kwantitatieve analyses in uiteenlopende investeringsbeslissingen te kiezen en toe te passen. De opleiding bijdraagt aan het verbeteren van de “onderhandelings- en dealmakingsvaardigheden”.  

 

Voor wie
De opleiding Vastgoedrekenen is bestemd voor iedereen Vastgoedrekenen I heeft afgerond.

 

Aanmelden, toelating en kosten

De opleiding Vastgoedrekenen II wordt aangeboden op:

  • Donderdag 16 juni - 30 juni 2022

 

In deze periode moet je rekening houden met een tijdbelasting van ongeveer 8 tot 12 uur per week (inclusief colleges). De kosten zijn € 1.850,-. De opleiding is vrijgesteld van btw. Kijk op de website van de belastingdienst om te bepalen of u in aanmerking komt voor teruggave.

 

De toelatingseisen zijn ten minste twee jaar relevante werkervaring in of voor de sector en wo/hbo werk- en denkniveau. Daarnaast dienen deelnemers Vastgoedrekenen I te hebben afgerond of moeten doormiddel van een certificaat kunnen aantonen over basiskennis te beschikken. Deelnemers dienen te beschikken over een laptop met een recente, volledige versie van Microsoft Excel.

 

Inschrijven is mogelijk tot 2 weken voor aanvang van de opleiding. Indien je je na de gestelde uiterlijke inschrijfdatum nog wilt inschrijven, neem dan contact op met John Verhoeven, programmamanager, telefoon: 06 21487393.

 

Bouw je eigen vastgoedkennis
Deze opleiding kan onderdeel zijn van jouw persoonlijke studiepad bestaande uit meerdere korte opleidingen. Wil je met iemand van de ASRE van gedachten wisselen over welke opleidingen aansluiten bij jouw situatie, neem dan contact op met Nynke Wagenaar, studieadviseur. Een voorbeeld van een studiepad bestaande uit meerdere korte ASRE opleidingen is door de WoningBouwersNL overgenomen voor haar opleiding Projectontwikkeling Nieuwe Stijl’.

 

Docenten

De ASRE zet alleen de beste docenten voor de klas. Dit zijn wetenschappers vanuit universiteiten en experts uit de praktijk. Het team aan docenten bestaat uit ongeveer 150 kern- en gastdocenten. Deze docent tref je onder andere aan in de collegezaal als je Vastgoedrekenen gaat volgen:

Nabil Omari
Cloud website

Swipe om meer docenten te zien.