Businesscase zorgvastgoed
14

Businesscase zorgvastgoed

Periode

1 mei t/m 22 mei 2019

Collegedag

Woensdagen van 14.00 - 18.00 uur

De aankoop, verkoop en (her)ontwikkelingsopgave van zorgvastgoed

Zorginstellingen dragen in tegenstelling tot het verleden zelf de verantwoordelijk voor hun vastgoed. Een andere ontwikkeling is de scheiding van wonen en zorg, waardoor een deel van de potentiële klantengroep weg valt. Deze actuele ontwikkelingen vereisen van zorginstellingen dat zij scherpe keuzes maken ten aanzien van de doelgroep die zij willen bedienen en het vastgoed dat daarbij hoort. Veel aandacht is de laatste jaren uitgegaan naar een heldere, realistische strategie op het gebied van vastgoed, als voorwaarde voor de continuïteit van de zorginstelling. 

Nu de strategieën steeds duidelijker worden komt de businesscase van projecten op de agenda te staan. Niet alleen van zorgorganisaties maar ook hun partners als beleggers, financiers, corporaties en dienstverleners.

“De Business Case Zorgvastgoed geeft in een optimaal tempo inzicht in de wereld van Zorgvastgoed. Enerzijds inzichten om de strategie rondom Zorgvastgoed te optimaliseren onder de nadrukkelijk gewijzigde wet- en regelgeving. Anderzijds praktische handvatten om een businesscase goed in te richten. Een boeiende training die in korte tijd het netwerk versterkt en uitbreid en die ik voor de doelgroep Zorg(vastgoed) zeker kan aanbevelen.”

ing. J. (Jan) Gaasenbeek MRE MRICS


Deze opleiding draagt de bouwstenen aan die deelnemers in staat stelt om een robuuste strategie voor zorgvastgoed te formuleren. De opleiding combineert actuele ontwikkelingen in het de zorgsector met actuele ontwikkelingen uit de vastgoedsector. Met behulp van verschillende theorieën over strategievorming worden deze twee gecombineerd in een realistische vastgoedstrategie voor een zorginstellingen.

In de opleiding komen onder ander de volgende thema’s aan bod:

  • Actuele ontwikkelingen in de zorgsector
  • Scenarioanalyse
  • Vastgoed als bedrijfsmiddel (CREM)
  • Zorgexploitatie vs. vastgoedexploitatie
  • Beleggen in zorgvastgoed
  • Zorgvastgoed als investeringscategorie
  • Het opzetten van de businesscase

In de opleiding werkt u gezamenlijk aan een business case. Op de derde dag presenteert u en bespreekt u de case.

 

Voor wie?

Deze opleiding is geschikt voor vastgoedprofessionals die zich bezig houden met de formulering van vastgoedstrategieën in de zorgsector. Zij zijn werkzaam bij zorginstellingen, financiers, beleggers en corporaties.

 

Aanmelden, toelating & kosten

Wanneer u zich inschrijft voor de opleiding Business case Zorgvastgoed betekent dit dat u van 1 mei tot en met 22 mei 2019 in onze collegebanken zit. In deze periode moet u rekening houden met een tijdbelasting van ongeveer 8 uur per week (inclusief colleges). De opleiding bestaat uit 4 middagen van 14.00 – 18.00 uur (Let op, de eerste collegedag begint om 13.00 uur). De kosten zijn € 1.375,- (inclusief studiemateriaal). De opleiding is vrijgesteld van btw. Kijk op de website van de belastingdienst om te bepalen of u in aanmerking komt voor teruggave.

Deelnemers hebben minimaal HBO denk en werkniveau en 2 jaar relevante werkervaring. Heeft u vragen over deze specifieke opleiding, neem dan contact op met Peter Tempelman, Programmamanager Executive Education, telefoon: 020 668 1129 of p.tempelman@asre.nl.


Bouw je eigen vastgoedkennis
Deze opleiding kan onderdeel zijn van jouw persoonlijke studiepad bestaande uit meerdere korte opleidingen. Wil je met iemand van de ASRE van gedachten wisselen over welke opleidingen aansluiten bij jouw situatie, neem dan contact op met Nynke Wagenaar, studieadviseur.

 

Docenten

De ASRE zet alleen de beste docenten voor de klas. Dit zijn wetenschappers vanuit universiteiten en experts uit de praktijk. Het team aan docenten bestaat uit ongeveer 150 kern- en gastdocenten.


Deze docenten tref je onder andere aan in de collegezaal als je Businesscase zorgvastgoed gaat volgen: ir. R. (Ron) van Bloois en verder:

Theo KlarenbeekJan Manschot