Businesscase zorgvastgoed
14

Businesscase zorgvastgoed

Periode

4 mei t/m 1 juni 2023

Collegedag

Donderdagen van 14.00 - 18.00 uur

De aankoop, verkoop en (her)ontwikkelingsopgave van zorgvastgoed

Zorginstellingen dragen in tegenstelling tot het verleden zelf de verantwoordelijk voor hun vastgoed. Een andere ontwikkeling is de scheiding van wonen en zorg, waardoor een deel van de potentiële klantengroep weg valt. Deze actuele ontwikkelingen vereisen van zorginstellingen dat zij scherpe keuzes maken ten aanzien van de doelgroep die zij willen bedienen en het vastgoed dat daarbij hoort. Veel aandacht is de laatste jaren uitgegaan naar een heldere, realistische strategie op het gebied van vastgoed, als voorwaarde voor de continuïteit van de zorginstelling. 

Nu de strategieën steeds duidelijker worden komt de businesscase van projecten op de agenda te staan. Niet alleen van zorgorganisaties maar ook hun partners als beleggers, financiers, corporaties en dienstverleners.

“De Businesscase zorgvastgoed geeft in een optimaal tempo inzicht in de wereld van zorgvastgoed. Enerzijds inzichten om de strategie rondom zorgvastgoed te optimaliseren onder de nadrukkelijk gewijzigde wet- en regelgeving. Anderzijds praktische handvatten om een businesscase goed in te richten. Een boeiende training die in korte tijd het netwerk versterkt en uitbreid en die ik voor de doelgroep zorg(vastgoed) zeker kan aanbevelen.”

ing. J. (Jan) Gaasenbeek MRE MRICS


Deze opleiding draagt de bouwstenen aan die deelnemers in staat stelt om een robuuste strategie voor zorgvastgoed te formuleren. De opleiding combineert actuele ontwikkelingen in de zorgsector met actuele ontwikkelingen uit de vastgoedsector. Met behulp van verschillende theorieën over strategievorming worden deze twee gecombineerd in een realistische vastgoedstrategie voor zorginstellingen. In de opleiding komen onder ander de volgende thema’s aan bod:

 

  • Actuele ontwikkelingen in de zorgsector
  • Scenarioanalyse
  • Vastgoed als bedrijfsmiddel (CREM)
  • Zorgexploitatie vs. vastgoedexploitatie
  • Beleggen in zorgvastgoed
  • Zorgvastgoed als investeringscategorie
  • Het opzetten van de businesscase

In de opleiding werk je gezamenlijk aan een businesscase. Op de derde dag presenteer je en bespreek je de case.

 

Voor wie?

Deze opleiding is geschikt voor vastgoedprofessionals die zich bezig houden met de formulering van vastgoedstrategieën in de zorgsector. Zij zijn werkzaam bij zorginstellingen, financiers, beleggers en corporaties.

 

Aanmelden, toelating & kosten

Wanneer je je inschrijft voor de opleiding Businesscase zorgvastgoed betekent dit dat je van 4 mei t/m 1 juni 2023 in onze collegebanken zit. In deze periode moet er rekening gehouden worden met een tijdbelasting van ongeveer 8 uur per week (inclusief colleges). De opleiding bestaat uit 4 dagen van 14.00 – 18.00 uur en één collegevrije middag om te werken aan de opdracht. De kosten zijn € 1.950,- (inclusief studiemateriaal). Meer informatie over het krijgen van een subsidie? Ga naar het STAP-budget.

Deelnemers hebben minimaal HBO denk en werkniveau en 2 jaar relevante werkervaring. Vragen over deze specifieke opleiding? Neem dan contact op met John Verhoeven, programmamanager Executive Education, telefoon: 06 214 87 393 of j.verhoeven@asre.nl

 

 

Bouw je eigen vastgoedkennis
Deze opleiding kan onderdeel zijn van jouw persoonlijke studiepad bestaande uit meerdere korte opleidingen. Wil je met iemand van de ASRE van gedachten wisselen over welke opleidingen aansluiten bij jouw situatie, neem dan contact op met John Verhoeven, programmamanager, telefoon: 06 21487393.

 

Docenten

De ASRE zet alleen de beste docenten voor de klas. Dit zijn wetenschappers vanuit universiteiten en experts uit de praktijk. Het team aan docenten bestaat uit ongeveer 150 kern- en gastdocenten.


Deze docenten tref je onder andere aan in de collegezaal als je Businesscase zorgvastgoed gaat volgen:

Jan Manschot
Cloud website Cloud vastgoedkennis
Ron van Bloois
Cloud website Cloud vastgoedkennis
Theo Klarenbeek
Cloud website Cloud vastgoedkennis

Swipe om meer docenten te zien.

  • Ron van Bloois, docent ASRE & partner HEVO
    De kracht van de ASRE ligt in de mix van academisch onderwijs & sterke praktijkwortels. Interactief onderwijs verrijkt de studenten & onderlinge feedback zorgt voor reflectie. Dit versnelt de leercurve en vergroot de impact.