Asset Management voor Woningcorporaties II
opleidingsoverzicht

advies & contact

Peter Tempelman100x145
Peter Tempelman
58

Asset Management voor Woningcorporaties II

Periode

Najaar 2020

Collegedag

Donder- & vrijdagen met wisselende begin- & eindtijden

Doorontwikkeling van asset management bij corporaties
Asset management is de afgelopen paar jaar een niet meer weg te denken onderdeel geworden van het besluitvormingsproces bij woningcorporaties. De vervolgfase – het verder doorontwikkelen van het asset management – dient zich aan. Er is nog veel te doen en te verbeteren. Daarom biedt de ASRE een opleiding met een advanced karakter aan. Deze opleiding richt zich exclusief op professionals die als asset manager bij een woningcorporatie aan de slag zijn en een actieve rol willen spelen in het verder versterken van de vastgoedsturing binnen hun corporatie. De opleiding biedt niet alleen een verdieping van kennis maar vooral een versterking van de persoonlijke vaardigheden om het asset management naar een volgend niveau van professionaliteit te brengen.

 

Daarnaast is er veel aandacht voor intervisie over actuele kwesties die studenten zelf inbrengen. Als je de opleiding met succes hebt afgerond, heb je scherper inzicht in de complexiteit van vastgoedsturing binnen je corporatie en de mogelijkheden om een volgende stap hierin te zetten en hoe je dat in de organisatie voor elkaar kunt krijgen en implementeren. Je leert professioneel te handelen bij de verschillende uitdagingen en welke vaardigheden daarbij horen. Na het succesvol afronden van de opleiding ontvang je een certificaat van de Amsterdam School of Real Estate.


Voor wie?
Ervaren asset managers bij woningcorporaties die de nodige stappen in asset management hebben gezet en hun direct leidinggevenden. Andere professionals worden bij uitzondering toegelaten wanneer de ASRE inschat dat deze studenten veel kunnen bijdragen aan de groep. Studenten worden getoetst op ervaring en motivatie, ook speelt de samenstelling van de groep een rol bij de toelating.

 

Docenten

De ASRE zet alleen de beste docenten voor de klas. Dit zijn wetenschappers vanuit universiteiten en experts uit de praktijk. Het team aan docenten bestaat uit ongeveer 150 kern- en gastdocenten.

Deze docenten tref je onder andere aan in de collegezaal als je de Advanced opleiding Asset Management voor Woningcorporaties II gaat volgen: ir. B. Nieuwerth, J-W. van de Groep (Factory Zero) en verder:
Johan ConijnJacqueline van HamDuco Bodewes