Beleggen in vastgoedportefeuilles
10

Beleggen in vastgoedportefeuilles

Periode

Start 23 jun 2023 (instroom mogelijk tot 3 weken na de start)

Collegedag

Diverse online collegeweken en één afsluitende plenaire bijeenkomst


Inzicht in de belevingswereld van de (institutionele) vastgoedbeleggers


De wereld van vastgoedbeleggingen wordt internationaler en spelers hebben een uiteenlopende achtergrond. Dit vraagt om meer kennis over deze marktpartijen, hun wensen en eisen. Om een goede gesprekspartner voor hen te kunnen zijn is het noodzakelijk om te weten wat hun denk- en beslissingsproces bepaalt.


De ASRE-opleiding beleggen in vastgoedportefeuilles (voorheen Inleiding Fundmanagement) biedt inzicht in de eisen en wensen van vastgoedbeleggingsfondsen om die te vertalen naar je eigen beleid en bedrijfsvoering. Dit vereenvoudigt het leggen van relaties, zorgt voor aansluiting op de internationale praktijk, verlaagt kosten en verhoogt uiteindelijk de kwaliteit van producten.

 

Uniek blended  karakter

Het unieke blended karakter van deze opleiding biedt deelnemers de mogelijkheid grotendeels zelf te bepalen wanneer je deze opleiding volgt. In de eerste periode volg je de online modules met online interactie via de diverse fora en opdrachten. Afsluitend vindt er een plenaire sessie plaats bij de ASRE in Amsterdam. Tijdens deze sessie wordt als casus een beleggingspropositie behandeld, zodat de kennis en ervaring van zowel docenten als studenten optimaal wordt benut. De brug slaan tussen theorie en praktijk staat hierbij centraal. Samen met medestudenten met verschillende achtergronden wordt het geleerde onder begeleiding van twee praktijkdeskundigen toegepast.

 

Inhoud & Opzet

Met uitzondering van de plenaire sessie volg je het programma online. Dit programma bestaat uit enkele korte modules. Daarin maak je kennis met de verschillende aspecten van fundmanagement zodat je de verschillende manieren waarop beleggers alloceren, selecteren en beslissen kan begrijpen en hierop weet in te spelen. In de modules komen onder andere aan bod: de begrippenwereld van Fund Management en de actoren, het selectie- en beleggingsproces waar, naast allocatie en waarderingsbegrippen in de private en publieke markt, ook het onderwerp big data in relatie tot kansrijke beleggingen onderdeel van uitmaakt. Vervolgens wordt ingegaan op structurering, regulering en fiscaliteit, (niet-)financiële prestatiemeting & rapportage, ontwikkelingen op gebied van duurzaamheid die van invloed zijn voor beleggersstrategieën, corporategovernancestandaarden en de valkuilen van beleggingsproposities.

 

Voor wie?

Deze opleiding is interessant wanneer je je begeeft binnen de vastgoedbeleggingspraktijk als accountant, toezichthouder, consultant, belegger of wanneer je bij de overheid werkt en betrokken bent bij het aantrekken van kapitaal voor projecten.

 

Aanmelden, toelating & kosten
Wanneer jij je inschrijft voor de opleiding beleggen in vastgoedportefeuilles kun je vanaf 23 juni 2023 van start met deze Blended Course en ben je op 25 augustus 2023 bij de afsluitende plenaire sessie bij de ASRE. In deze periode moet je rekening houden met een tijdsbelasting van ongeveer twee tot vier uur per week bij een spreiding over acht weken. De kosten bedragen dan €965,-. De opleiding levert 10 PE-punten op. Meer informatie over het krijgen van een subsidie? Ga naar het STAP-budget.


Inschrijven is mogelijk via het online inschrijfformulier. Als je na de uiterlijke inschrijfdatum nog wilt inschrijven, neem dan contact op met Stephanie Morssinkhof, manager ASRE online, telefoon: 020 - 6681129Docenten

De ASRE zet alleen de beste docenten voor de klas. Dit zijn wetenschappers van universiteiten en experts uit de praktijk. Het team van docenten bestaat uit ongeveer 150 kern- en gastdocenten.


Deze docenten tref je onder anderen aan in de collegezaal als je beleggen in vastgoedportefeuilles gaat volgen:

Peter Koppers
Cloud website
Hans op 't Veld
Cloud website Cloud vastgoedkennis
Michiel Schröder
Cloud website
Wendy Verschoor
Cloud website Cloud vastgoedkennis
Marije Braam-Mesken
Cloud website
Fred Huibers
Cloud website Cloud vastgoedkennis
Arjan Knibbe
Cloud website
Jantine Schrader-van Meel MSRE
Cloud website Cloud vastgoedkennis
Frank van der Sluys
Cloud website
Jeroen Lokerse
Cloud website Cloud vastgoedkennis
Marleen Bikker
Cloud website

Swipe om meer docenten te zien.