Vastgoedrecht bij ontwikkeling

Vastgoedrecht bij ontwikkeling

Periode

Najaar 2017

Collegedag

Diverse online collegeweken en één afsluitende plenaire bijeenkomst

Een kennismaking met de belangrijkste juridische en fiscale randvoorwaarden waarbinnen het ontwikkelingsproces zich afspeelt
Ben je ervan op de hoogte dat bij bepaalde ruimtelijke plannen aangeven moet worden dat er een actuele regionale behoefte aan de ontwikkeling is en dat bestaande bestemmingplannen (deels) kunnen worden herzien? Tevens dat de recente aanpassing van het begrip “bouwterrein” fiscale gevolgen heeft voor de ontwikkelingskosten? Gebruik maken van de mogelijkheden van de Wet ruimtelijke ordening en inzicht hebben in de werking van de private en fiscale regelgeving, zijn van wezenlijk belang voor de vastgoedontwikkelaar. Tijdens deze blended course worden de juridische en fiscale randvoorwaarden bij ontwikkeling verduidelijkt, waardoor een gefundeerde besluitvorming tot stand kan komen en risico’s tijdens het ontwikkelingsproces zullen verminderen.


Voor wie?
De opleiding Vastgoedrecht bij ontwikkeling is interessant voor iedereen die te maken heeft met vastgoedontwikkeling en inzicht wil verkrijgen in de wet- en regelgeving die bepalend zijn in dit proces.


Aanmelden, toelating & kosten
Wanneer je je inschrijft voor de opleiding betekent dit dat je in het najaar van 2017 diverse online modules zal volgen. Aan het eind van deze periode vindt er een plenaire afsluitende bijeenkomst plaats bij de ASRE. In deze periode moet je rekening houden met een tijdbelasting van ongeveer 2-4 uur per week. De kosten voor de ASRE blended courses liggen tussen € 495,- en € 995,- (inclusief studiemateriaal) en worden voor deze course nog vastgesteld. De opleiding is vrijgesteld van btw. Kijk op de website van de belastingdienst om te bepalen of je in aanmerking komt voor teruggave.

De toelatingseisen zijn ten minste twee jaar relevante werkervaring in of voor de sector en wo/hbo werk- en denkniveau.


Inschrijven is mogelijk tot 3 weken na aanvang van de opleiding via het online inschrijfformulier. Indien je je na de gestelde uiterlijke inschrijfdatum nog wilt inschrijven, neem dan contact op met Stephanie Morssinkhof, Projectleider Blended Learning, telefoon: 020 - 6681129


Uniek blended karakter
De ASRE gaat de opleiding Vastgoedrecht bij ontwikkeling aanbieden in een blended learning variant. Blended learning is een geïntegreerde combinatie van traditioneel contactonderwijs en ’online’ onderwijs.

Het unieke blended karakter van deze opleiding biedt je als deelnemer de mogelijkheid grotendeels zelf te bepalen waar, wanneer en in welk tempo je deze opleiding volgt. Over een periode van enkele weken rond je wekelijks een deel van de online modules af. In de laatste week zal er een afsluitend college bij de ASRE in Amsterdam plaatsvinden. In dit laatste college wordt een opdracht met betrekking tot het onderwerp gepresenteerd en behandeld onder leiding van een inhoudsdeskundige. Kennis en ervaring van studenten wordt tijdens dit afsluitende college zo veel mogelijk benut en uitgebreid in de vorm van kennisdeling en interactie. Deze vorm van onderwijs is erop gericht studenten te prikkelen actief deel te nemen en naar aanleiding van nieuw aangereikte kennis en ervaringen van mede-actoren tot nieuwe inzichten te komen.


Bouw je eigen vastgoedkennis
Deze opleiding kan onderdeel zijn van jouw persoonlijke studiepad bestaande uit meerdere korte opleidingen. Wil je met iemand van de ASRE van gedachten wisselen over welke opleidingen aansluiten bij jouw situatie, neem dan contact op met Nynke Wagenaar, studieadviseur. Een voorbeeld van een studiepad bestaande uit meerdere korte ASRE opleidingen is door de NVB overgenomen voor haar opleiding ‘Projectontwikkeling Nieuwe Stijl’.


Docenten
De ASRE zet alleen de beste docenten voor de klas. Dit zijn wetenschappers vanuit universiteiten en experts uit de praktijk. Het team aan docenten bestaat uit ongeveer 150 kern- en gastdocenten. Deze docenten tref je onder andere aan in de collegezaal als je de Fundamental Vastgoedrecht bij ontwikkeling gaat volgen:

Jan van DuijvendijkGerben MarkinkEefje van Bommel