Locatieontwikkeling & flexibele grondexploitatie
21

Locatieontwikkeling & flexibele grondexploitatie

Periode

23 mei t/m 4 juli 2017

Collegedag

Zes dinsdagen van 14 – 18 uur

Veerkrachtig gebied ontwikkelen

De praktijk van stedelijke ontwikkeling is sterk in beweging. De financiële crisis van 2008 maakte een einde aan de beschikbaarheid van goedkoop geld en deed zowel de woningmarkt als de commerciële vastgoedmarkten stokken. De productiemotor van gebiedsontwikkeling liep vast wat in samenhang met dalende vastgoedprijzen leidde tot sterk dalende grondwaarden en stijgende leegstand. We moeten op zoek naar een andere organisatie van gebiedsontwikkeling. Deze moet beter aansluiten op de veranderende ruimtevraag in de nieuwe economie en bij de demografische ontwikkeling. Hiermee worden we minder gevoelig voor plotselinge marktbewegingen en we kunnen er sneller op reageren.

 

De casus beslaat zes dagdelen. Locatie is de ASRE te Amsterdam tenzij anders vermeld. De opleiding kenmerkt zich door veel ruimte voor interactie. Naast hand-outs van presentaties en literatuur bieden de docenten veel ruimte voor discussie. Kernonderdeel van de opleiding is de inbreng én discussie over een eigen praktijkcasus. Deze praktijkcasus presenteert u op de laatste dag. Met de docenten en uw medestudenten onderzoekt u naar mogelijkheden om uw project verder te optimaliseren.

"Veerkrachtig gebied ontwikkelen betekent over de traditionele schotten in de tijd en tussen disciplines heen organiseren. Deze opleiding biedt je hier concrete handvatten voor."

dr.ir. G.J. (Gert-Joost) Peek MRICS

 

 

Voor wie?

De opleiding is gericht op direct betrokkenen bij uitvoering en initiatie van stedelijke gebiedsontwikkeling en zij die hiervoor kaders creëren, zoals:

  • Gemeente ambtenaren van grondbedrijven, diensten stedelijke ontwikkeling en economie;
  • Vastgoedprofessionals in de projectontwikkeling, beleggingen, sociale woningbouw en advies;
  • Stadmakers die vanuit het gebruik gebieden ontwikkelen.

 

Aanmelden, toelating & kosten

De opleiding vindt plaats van 23 mei tot en met 4 juli 2017. Wanneer u zich inschrijft voor de opleiding Locatieontwikkeling & flexibele grondexploitatie moet u in de collegeperiode rekening houden met een tijdbelasting van ongeveer 8 uur per week (inclusief colleges). De opleiding bestaat uit zes dinsdagmiddagen van 14.00 – 18.00 uur. De kosten zijn € 1.975,- (inclusief studiemateriaal). De opleiding is vrijgesteld van btw. Kijk op de website van de belastingdienst om te bepalen of u in aanmerking komt voor teruggave.

 

De toelatingseisen zijn ten minste twee jaar relevante werkervaring in of voor de sector en wo/hbo werk- en denkniveau.

 

Inschrijven is mogelijk tot 2 weken voor aanvang van de opleiding. Indien u zich na de gestelde uiterlijke inschrijfdatum nog wilt inschrijven, neem dan contact op met Peter Tempelman, Programmamanager Executive Education, telefoon: 06 347 780 26.

 


Docenten

De ASRE zet alleen de beste docenten voor de klas. Dit zijn wetenschappers vanuit universiteiten en experts uit de praktijk. Het team aan docenten bestaat uit ongeveer 150 kern- en gastdocenten.


Deze docenten tref je onder andere aan in de collegezaal als je Locatieontwikkeling & flexibele grondexploitatie gaat volgen: H. (Hans) Karssenberg, drs. S. (Sjoerd) Feenstra, drs. T. (Theo) Stauttener, J.A.M. (Joop) van den Brand en verder:

Gert-Joost Peek